Asymetryczne kierunkowskazy ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Czeka mnie wymiana przedniego prawego kierunkowskazu, a ze względu na to że w moim Esperaku prawy kierunek był "biały" - do montażu pomarańczowej żarówki - a w lewym jest ta śmieszna pomarańczowa nakładka na żarówkę , to postanowiłem wymienić oba na "białe" . Jednak po zagłębieni się w allegro okazało się że w kompletach do kupienie kierunki tez są różne ( chociaż akurat w podanym przykładzie to cena jak z kosmosu ) albo oba mają pomarańczowe wkładki w środku. I tu pojawia się moje pytanie ( na które nie udało mi się znaleźć odpowiedzi w wyszukiwarce) : czy któs z szanownych klubowiczów wie czy można gdzies kupić komplecik przezroczystych kierunków Czy moze jedynym wyjściem jest usunięcie tych pomarańczowych "kapsli" własnoręcznie I czy taka "operacja" jest w ogóle możliwa Z góry dzięki za pomoc

Cytat:
2010-07-12 15:07:12, MonStar pisze:
Czy moze jedynym wyjściem jest usunięcie tych pomarańczowych "kapsli" własnoręcznie I czy taka "operacja" jest w ogóle możliwa Z góry dzięki za pomoc

Własnoręczne usuwanie jest bardzo pracochłonne, plastik jest twardy, i trzeba to robić metodą ginekologiczną. Tym samym chyba nie warto. Da się kupić oba rodzaje migaczy , chociaż rzeczywiście na allegro teraz brak.

-----------------
czasem tu zaglądam

Tego się obawiałem że będzie z tym trochę roboty bo otwór na żarówkę jest dosyć mały . . . Także ta opcja odpada. A pojawiają się takie kierunki na allegro A może zna ktoś jakiś sklep internetowy gdzie można takie znaleźć . . . A tak z ciekawości: próbował ktoś tej "metody ginekologicznej"

Cytat:
2010-07-12 21:41:14, MonStar pisze:
Tego się obawiałem że będzie z tym trochę roboty bo otwór na żarówkę jest dosyć mały . . . Także ta opcja odpada. A pojawiają się takie kierunki na allegro A może zna ktoś jakiś sklep internetowy gdzie można takie znaleźć . . . A tak z ciekawości: próbował ktoś tej "metody ginekologicznej"

Adam dobrze prawi...NIE WARTO !

kierunki takowe się pojawiają ...troszkę cierpliwości i na pewno uda się kupić

P.S. spróbuj złożyć zapytanie do KImoto, Jadars lub tp.

Można pozbyć się pomarańczowej wkładki.... .Temat dość stary na forum.

KLIK

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. W takim razie uzbrajam się w cierpliwość i zabieram się za poszukiwania Mam tylko nadzieje że te "białe" kierunki to nie są jakieś "białe kruki" i uda mi się je zdobyć

nie ja akurat przypadkiem na giełdzie w słomczynie kupiłem chyba za 50zł