Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jadzka1233 TOYOTA DRIVER Toyota Carina włocławek | 2010-07-15 20:50:02 Kolega Perzan wyjasnil wszystko w taki sposob,ze nie da sie lepiej... Dodam tylko,ze w Escorcie mialem podobne akcje i po wymianie parownika i wszystkich regulacjach problem zniknal. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2010-07-16 12:54:08
Tak. Zaczyna strzelać od złej regulacji czyli przy ubogiej miesznce. Z powodu kabli mogłoby ewentualnie strzelić przy przebiciu między kablami, co z kolei jest możliwe w warunkach bardzo dużej wilgotności (czyt. po wjechaniu gorącym autem w głęboką kałużę i zatrzymaniu). Przy takiej pogodzie jak ostatnio, jeżeli już miałoby dojść do przebicia to najwyżej do masy, a od tego nie strzela w kolektor tylko wypadają zapłony. Słabe kable powodują najwyżej wypadanie zapłonów, a nie strzały w kolektor. Moje kable WN mają najechane oficjalnie prawie 300tys. km plus cholera wie ile w pamięci i są już w stanie agonalnym, bo w deszczu jak przelecę przez kałuże to mam muła, a jakoś ani razu mi nie strzeliła w kolektor na IIgen LPG z tego tytułu. Przez 8 lat jazdy na gazie miałem dosłownie kilka strzałów, a za każdym razm winowajcą była uboga mieszanka. Od kabli i świec proszę się odstosunkować ! EOT. |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2010-07-16 14:35:46 to zdejmij jeden kabel taka symulacja zepsutego i jeśli ci nie strzeli to będziesz kandydatem do wpisu do księgi rekordów |
dziadek_tadeusz TOYOTA DRIVER Toyota Camry x2 Wojnów k Siedlec | 2010-07-16 15:43:45 Mnie możesz wpisać, pękł mi kabel przy kopułce i w deszcz się objawił pracą na 3 cylindrach i nic nie strzeliło...później dopiero mnie strzeliło jak go dotknąłem i jakoś palec mnie później dziwnie bolał |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2010-07-16 17:38:16
Już nie sprawdzę, bo graty z II gen. leżą wyprute w kącie w garażu Tak jak piszesz, to owszem, może strzelić, ale w wydech. Kiedyś tak małolaty w Kaszlakach strzelali z tłumika. Chwila jazdy z wyłączonym zapłonem i sruu po włączeniu. Wszystko było pięknie dopóki któryś nie przesadził i wymieniał tłumik Pozdro. |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2010-07-16 18:54:36
To ciekawe wręcz niewiarygodne ale cuda się zdarzają mówimy oczywiście o ins. mieszalnikowej ? |
dziadek_tadeusz TOYOTA DRIVER Toyota Camry x2 Wojnów k Siedlec | 2010-07-16 19:14:38 Tak. To jak załatwisz mi ten wpis? Kasa za to jakaś jest ? |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2010-07-16 21:24:32 No kasy nie ma ale zaszczytny tytuł de beściaka to masz do grobowej deski |