Yaris check engine i wył się klima

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jestem nowy i mam o drazu problem z nowo nabytym autkiem.
Świeci się kontrolka check engine , na kompie wywala błędy p1349,p1656.Skasowałem 1349 i nie ma go już. 1656 się nie dało i dalej świeci.Poprzedni właściciel powiedział że był wymieniany alernator i od wtedy świeci.
Z klimą jest tak ,że działa i po przejechaniu paru km przestaje,leci powietrze identyczne jak z nawiewu(wyłanczałem przycisk klimy i włanczałem)
Gdy staje gdzieś i wracam do auta za np 5min klima działa i znowu za jakiś czas nie działa albo działa.Dzisiaj byłem nabic klime mimo iż poprzedni właściciel mówił że był serwis.Było 360 czynnika ,weszło 460.
Ręcę mi już opadają,kupiłem samochód żonie i mam dodatkowe problemy z nie swoim autem.
Rok 99, silnik 1.0,przebieg 133 000 km.Silnik wydaje się chodzic ok,nie wiem czy go zamula bo ja jezdze 4.0 v8 lecz wydaje mi się że przy zmianie na 2 bieg lekko szarpnie chyba że jeszcze nie przyzwyczaiłem się do auta.
Pomocy

Od strony sciany grodziowej w glowicy ,nad alternatorem jest taki zawor OCV sterujacy VVTI kod P1656 to usterka tego obwodu czyli komputer ,instalacja, zawor ,do sprawdzaenia.
Jak nie dasz rady to zapraszam na diagnostyke.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2010-07-17 01:17:12 ]

ok,a moge jakieś namiary na pw?poprzedni właściciel mówi że zmieniał alternator i nie skasowali mu tego.sprobuje moze odlaczyc aku.
a masz pomysl na klime?