UWAGA na opony tej firmy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. niedawno kupilem essiego z ladnymi felgami i oponkami. cieszylem sie ze mam jeden wydatek z glowy. ale po krotkiej przejazdzce zobaczylem ze jest cos nie tak z oponkami;/ przy szybszym wejsciu w rondo strasznie piszcza a przy jeszcze szybszym slizgaja sie;/ to jeszcze nic dzisiaj przejechalem sie podczas deszczu. tragedia. opony zachowuja sie jak na sniegu;/ i mam takie pytanie czy tylko ten moj komplet jest tak wadliwy czy poprostu ta firma ma takie opony?? mial ktos kontakt z nimi?

http://img59.imageshack.us/g/dsc00426q.jpg/

Ile masz bieżnika jeszcze? Może zdjęcie z takiego konta jest, ale widzę ze na wykończeniu. Oponki w ogóle nie radzą sobie na mokrej nawierzchni. Na suchej też niespecjalnie. Nie ma się co dziwić bo to produkty z Azji. Sporo im brakuje do europejskich producentów.
Poczytaj:
Klik

ciekawy artykul. wielkie dzieki. kurde a ja na tych oponach musze wrocic do polski;/(1600km) modle sie zeby nie padalo a bieznik mam 6mm. nie wiem czy to duzo czy malo??

Cytat:
kurde a ja na tych oponach musze wrocic do polski;/(1600km) modle sie zeby nie padalo

Po prostu dostosuj prędkość do warunków atmosferycznych panujących w danym momencie,czyli uważaj jak jedziesz,a jedz jak uważasz.Trzymam kciuki.

Cytat:
bieznik mam 6mm. nie wiem czy to duzo czy malo??

Generalnie dla opony to dużo.Jednak dla ''TAKIEJ'' opony Azjatyckiej produkcji,może to być mało,więc zalecam jazdę do Polski jak napisałem wcześniej.A jak już wrócisz to z pewnością wiesz co zrobić,żeby się bezpiecznie jeździło.Pzdr.

a może wypadało by zbieżność najpierw sprawdzić.
Jak masz rozwalona zbieżność to normalne ze auto ma złą przyczepność i to szczególnie na zakrętach.

Miałem identyczną sytuacje więc zbieżność rozwiązała problem.

hej. zbieznsc mam raczej dobra. bo oponki są równe. jak jadę prosto i puszcze kierownice to tez leci prościutko. nawet jak wcisnę hamulec i nie trzymam kierownicy to tez leci prosto (ale to już chyba się hamulców tyczy). tak tak PRZEMO wymienię je na pewno możne nie od razu bo auto będzie stało z miesiąc w garażu ale jak tylko zacznę nim jeździć w Polsce to na pewno je zmienię.

Cytat:
2010-07-27 10:32:24, nextgeneration77 pisze:
hej. zbieznsc mam raczej dobra. bo oponki są równe. jak jadę prosto i puszcze kierownice to tez leci prościutko. nawet jak wcisnę hamulec i nie trzymam kierownicy to tez leci prosto (ale to już chyba się hamulców tyczy). tak tak PRZEMO wymienię je na pewno możne nie od razu bo auto będzie stało z miesiąc w garażu ale jak tylko zacznę nim jeździć w Polsce to na pewno je zmienię.

kurde jak by mial zla bieznasc i te oponki to strach w miasto wyjechac a co dobiero gdzies w trase.....