Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DobekBdg Sympatyk FEFK Toyota MR2 sw20 Bydgoszcz | 2010-09-13 13:09:24 nadpilowac to inny leb mozna ...
klucze kluczom nie rowne. Jedz do Castoramy, Obi czy jakiegos sklepu metalurgicznego i kup porzadna nasadke np: Stahlsona one w srodku sa takie 12 katne na normalna grzechotke 3/4, do tego troche DOTA oraz obstukaj srube mlotkiem tak zdrowo. Jezeli czujesz ze sie sliznie wez nasadke rozmiar mniejsza i postaraj sie nabic wtedy to bankowo odkrecisz |
DobekBdg Sympatyk FEFK Toyota MR2 sw20 Bydgoszcz | 2010-09-13 13:30:18 klucze nie musza byc z Lidla by byly jak to powiem na smietnik jezeli sa wykonane ze slabszej stali niz sruba odkrecana albo mialy za duza tolerancje to zawsze sie wyrobia lub beda slizgac odzałuj pare zlotych i kup sobie porzadne nasadki takiego typu
klik |
p_swiderski Sympatyk FEFK Mitsubishi Outlander ... Norwegia | 2010-09-13 13:49:27
No to wiem, patrzyłem tam już ale nie ma takich śrub. Napiszę do niego to może coś się wyjaśni. |
surec Sympatyk FEFK Gdańsk | 2010-09-13 14:00:06 możesz też poszukać w używkach na allegro-popytać...
co do odkręcania - to można też przecinak+młotek i pobijając ostro w łeb spróbować odkręcać... |
p_swiderski Sympatyk FEFK Mitsubishi Outlander ... Norwegia | 2010-09-13 14:15:24 Młotek i przecinak były już testowane.
No nic, dzięki panowie. Najpierw znajdę takie śruby, a potem się za nie ostro wezmę. Wolałbym nie zostać z rozbebeszonym samochodem. |
dulin7 Sympatyk FEFK Nowe Miasto Lubawskie | 2010-09-13 23:50:08 sruby znajdziesz na szrocie, i jezeli tylko byly odkrecone dopasowanym kluczem to nie beda takie jak Twoje, taka sruba obrabia sie wlasnie z winy mechanika ktory posiada bylejakie narzedzia lub zle ich uzywa, a wiec gon po dobra nasadke i robota bedzie duzo latwiejsza |
p_swiderski Sympatyk FEFK Mitsubishi Outlander ... Norwegia | 2010-09-17 15:06:20 Sprawa rozwiązana. Kolega ślusarz sobie z nimi poradził. Wkręciłem "nowe" które dostałem od zsmarti'ego i teraz jest ok. |