Wiązka komputera.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy ktoś z forumowiczów orientuje się od czego jest kabelek koloru czerwonego z żółtym paskiem, który leci od komputera w wiązce która idzie pod deską rozdzielczą.
Pies pogryzł mi i kabelek trzyma się dosłownie na 3 włoskach i chcę wiedzieć co ewentualnie przestanie działać jak kabelek padnie do końca.

Cytat:
2010-09-14 21:20:44, mariusz_u pisze:
Witam. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się od czego jest kabelek koloru czerwonego z żółtym paskiem, który leci od komputera w wiązce która idzie pod deską rozdzielczą. Pies pogryzł mi i kabelek trzyma się dosłownie na 3 włoskach i chcę wiedzieć co ewentualnie przestanie działać jak kabelek padnie do końca.

Małe szanse żeby ktoś wiedział ..tak mniemam

Ale zamiast zgadywać i czekać na "nieuniknione" . nie lepiej spróbować odtworzyć/zreanimować połączenie

Ja bym się na tym w ogóle nie zastanawiał, tylko dosztukował kawałek przewodu w odpowiednim przekroju. Do tego reset kompa i po sprawie.

Wiesz Bodziu niektórzy mogą wiedzieć
Pytanie tylko jaki to komputer?
Jeśli złączki ma czarne to t jest IEFI-S i te przewody mogą iść do baterii (C16,B1) oraz do Lini danych (A
Natomiast Jeśli są niebieskie to jest to IEFI-6 to idą do baterii (B1,C16) oraz Test diagnostyczny (D
Generalnie zrób to co piszą koledzy wyżej.

-----------------
Błędy w aucie są zawarte między oparciem fotela a pedałem gazu

Zapewne mam IEFI-6, bo mam selektor oktanowy. Dodam, że na obudowie jest symbol QG. Nie pozostało nic innego jak naprawić połączenie i zakuć psa w kaganiec na drugi raz. A taki był grzeczny...., bo miał zajęcie.

Cytat:
2010-09-15 09:47:26, rysiu1 pisze:
Wiesz Bodziu niektórzy mogą wiedzieć ..

nooo ji dlatego...w żadnem mojem słowie przeca tego nie wykluczyłem

ale dobrze wiedzieć , że wiesz