[MK7] Czy fotele uszatki pasują bez problemu do mk7??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

jak w temacie, czy fotele takie jak na zdjeciu, tzw. "uszatki" pasują bez problemów i przeróbek do mk7?

na 90% nie. jak dobrze widze to są fotele z mk5 i mają węższe szyny

-----------------
Nie bierz życia na serio, i tak nie wyjdziesz z niego żywy..

Jedynym problemem są szyny(prowadnice). Buda mk7 ma inną podłogę. Uszatki chcesz wsadzić z wersji mk5 gdzie podłoga miała inną konstrukcje/mocowanie foteli. Porównując uszatki i fotele z mk7 to różnicą są właśnie szyny, mocowanie śrub jak również sposób i miejsce dźwigienki do przesuwania(w jednym pręt a w drugim linka)...

kiedyś miałem sprawdzić czy pianke siedzenia i oparcie (bądz też samą piankę) mk5 da się możliwie łatwo połączyć z fotelem mk7 (właśnie na uszatkach) ale ostatecznie projekt nie doszedł do skutku.
Nie wiem czy ktoś tego próbował.

-----------------
Nie bierz życia na serio, i tak nie wyjdziesz z niego żywy..

temat foteli wałkowany kilkakrotnie, polecam przeszukać forum zanim kolejny raz powstanie na ten temat topic.

...eh... kolejny raz to pisze: W 94r. (MK6) jest zamiana szyn, na szersze i masywniejsze (MK6 z 93r. maja jeszcze stary typ, a z 94r. juz nowy taki sam jak w MK7 do konca produkcji)

Ale chcieć znaczy móc . Sam wstawiałem kiedyś fotele z cougar'a. Rzeźby trochę było, wydawało mi się, że będą wygodniejsze od uszatek....... Niestety, to że skórzane i w elektryce to nie wszystko. Wyleciały szybciej niż zawitały. Uszatki moim zdaniem są warte zachodu pobawienia się z przeróbką mocowań. Świetnie trzymają w zakrętach i są wygodne w dłuższych trasach.

Ps.: Mam 2 wolne komplety (gdyby ktoś potrzebował)

tutaj masz moją fotorelacje z przekładki foteli z mkVII do mkV, ty będziesz robić na odwrót

fotele z mkVII w budzie z mkV