[MK VII] zniknęły światła stop

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,tak jak w tytule , nagle [przestały świecić światła stop ],
dziś wstawiałem je w swoim Essie , na początku wszystko było ok ,
działały , potem coś się stało z żarówką-przepaliła się (ta od stop i pozycyjnych), zmieniłem ją i już wogóle nie mam stopu , tzn.
tylne światła pozycyjne normalnie się świecą ale naciskam pedał
stop i nic się nie świeci, dodam że założyłem te tzw. Lexus look .

TAKIE

Panowie Moderatorzy jeżeli mimo moich poszukiwań przeoczyłem ten wątek proszę o info. Dzięki

[ wiadomość edytowana przez: oberek1974 dnia 2010-10-03 23:25:31 ]

Kolego, w odpowiedzi na Twój problem znalazłem takie coś w necie:
o tutaj

ja wiem i rozumiem, wcale nie zamierzam poruszać się po ulicach, dopuki nie zlikwiduję problemu,

Dopiero teraz doczytałem- Lexus Look. Ponoć te chińczyki mają coś w sobie, że trzeba kabelki przelutować, czy coś tam. Podłącz z powrotem zwykłą lampę i sprawdź, czy wszystko jest ok. Jeśli tak to problemu szukaj w samych lexusach. Ale na 90% to wina nowych lamp.

Pozdrawiam.

a jeśli zwykłe nie będą jarać to daj nura pod kiere,wypnij kostke od włącznika stopu,zmostkuj ją i zobacz czy stop się jara,jeśli tak to poleciał włącznik stopu.

[ wiadomość edytowana przez: zigg dnia 2010-10-04 17:17:30 ]

a może najpierw bezpieczniki byś sprawdził

ok, zaraz jak tylko przyjdę do domu to odrazu sprawdze bezpieczniki
i przełącznik od pedału , ale najgorsze jest to że wczoraj przy montowaniu sprawdzałem i normalnie się zapalały, dopiero potem
całkowicie zaniemówiły

no i stało się najgorsze . bezpieczniki są ok, przekażnik przy
pedale stop też jest OK.
A Ja już totalnie zgłupiałem.
Ciekaw jestem co mnie spotka jak będę zmieniał przednie lampy
na soczewkowe

A podpiąłeś stare lampy i sprawdziłeś?

tak i wydaje mi się że będzie potrzebne jakieś małe lutowanko bo na starych ''niby'' jest dobrze, bo też już jakoś dziwnie robi mi się choinka

proszę o zamkniecie wątku