Pytanie o zawieszenie omega a kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanko mam takie...musze wymienić w mojej bordówce tylny wózek...bo krzywy ,może jakaś madra dusza mi podpowie czy bedzie pasował z senatora ( bo podobno taki sam-a mam dwa senie na podwórku ..)patrzyłem że kształt dosyć podobny ale są drążki reakcyjne i stabilizator,jak to sie bedzie miało do trakcji ,a może ktoś już taką rzecz dokonał..

sprecyzuje..chodzi mi dokładnie o rame pomocnicza ta do której są przykrecane tylne wachacze i tylny most,przekładka wachaczy z cała ramą chyba odpada bo jest inne mocowanie amortyzatorów ale moze chociaż moze ta rama podejdzie,pytam bo nie chce mi sie rozkrecać metodą prób i błedów.

[ wiadomość edytowana przez: marek281 dnia 2010-10-18 13:58:13 ]

Z tego co wiem to pasuje. W senatorach i omegach 24V były dodatkowe drążki (coś jakby kierownicze - takie ze śrubami rzymskimi). Tylko tym się różnią, ale pasują zamiennie.
W omegach B te drążki były już w standardzie - widać coś tam dają

oki. a może można zostawić cały wózek z whaczami??poprawimy fabrykętylko trzeba coś wymyślić z amorami.bedzie wtedy tył dużo bardziej sztywny jak w seniu..a może sie myle??

Możesz zapodać wahacze od B kombi i będziesz miał wtedy z drążkami.

trzeba mieć od b kombi

No właśnie, bo Marios zdaje się zmierzał do tego co i ja od razu pomyślałem...

W Seniu B jak i Omegach A Sedan wachacze były inne,
a co za tym idzie inne było mocowanie amorów i same amory.

Bliźniacze jest natomiast A kombi do B kombi.
Więc reasumując sam "wózek" prawdopobnie będzie taki sam
gorzej z wahaczami...

Pozdr

zanurkowałem pod senia i sam wózek oki -podobny do A, mocowanie mostu też oki rózne mozowanie amorków no i drązki reakcyjne ze stabilizatorem,odnośnie omegoi b nie jestem za bardzo przekonany bo na fotce widać jakieś dodatkowe podwójne mocowanie w cześci górnej wózka przy moście , a w A tego nie ma (dziury mam w nadwoziu wiercić??)
fotka omega A kombi

fotka omega b kombi

jednak krece dziadkajak wytargam z senia to dorzuce fotke do porównania

[ wiadomość edytowana przez: marek281 dnia 2010-10-19 14:50:41 ]

[ wiadomość edytowana przez: marek281 dnia 2010-10-19 14:51:06 ]

Przypuszczalnie dlatego Marios wspomniał o samych wahaczach
z B kombi...

wytargałemcoś czuje że bede musiał jednak to zrobić metodą prób i błędów...wydaje mi sie że weszłoby tylko te mocowanie amorkówno i uchwyt do nivo...mniejsza z tym jak wywale z bordówki to pstrykne i opisze dokładnie jak co i jak wygląda..może sie uda
fotka senio b

Swoją drogą ładne podłużnice

Cytat:
2010-10-19 19:40:48, Pabelo pisze:
Swoją drogą ładne podłużnice

w końcu to opel

ten senio pokazał dra gdzie raki zimująi obiecałem że pójdzie na pociecie

;p;p;p;p
gdyby nie był zniemczony nigdy bym go nie zeszrocił bo mape silnika miał zrobioną na fesst..prowo był świadkiem aczkolwiek ja bujałem sie sam

[ wiadomość edytowana przez: marek281 dnia 2010-10-19 23:14:16 ]