Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-10-28 17:55:36 moze zawory |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-10-28 19:45:24 nie może zawory ...ciśnienie sprężania mierzył przeca |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-10-28 23:54:33
przecież to nie jego to co sie bedzie martwił Pozdr. |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2010-10-31 20:43:52 Jak sprawdzałeś iskrę na świecy ?
Miałem kiedyś taki przypadek, że ...świece położone na głowicy - dawały iskrę i wydawał się, że wszystko jest OK ale silnik "przebierał" (...). Okazało się, że kable były walnięte i iskry skakały po głowicy w miejscach ich styku z korpusem tzn. pod tą pokrywą z napisem "DOHC 16V". Odkryłem to dopiero w ciemności Więc może - konkretnie w Twoim przypadku - walnięty jest przewód zapłonowy 2-go cylindra ? Zrób podmianę na jakiś sprawny przewód i patrz co się będzie działo. Ps: Kiedyś w Polonezie miałem taką świecę, że nie dawała iskry pod ciśnieniem i też na jeden cylinder nie palił, więc dopóki też jej nie podmienisz na "sprawną" - to się nie przekonasz... A te odgłosy "zacierania się czegoś" ...to może dla zmylenia przeciwnika są |
voo Espero CD automat FZ | 2010-11-05 22:04:33
od kabli i świeć zacząłem poszukiwania usterki. okazało się, że kolektor ssący był złożony na sportowy silikon czerwony i na drugim cylindrze go wciągnęło Esperal bryka ale dalej wydaje niepokojący dźwięk. |
virus25 Espero CD Bydgoszcz, Nowa Wieś Wielka | 2010-11-05 23:02:16 W moim esperalu 1,8 taki odgłos wydawała z siebie pompa wspomagania. Przejechałem z tym 60tys. i nic się nie stało.
Możliwe, że w tym przypadku jest to samo. Sprawdź napinacze i pasek napędzający alternator. Najlepiej psiknij na niego jakiś silikon do uszczelek i zobacz czy się nie uciszy. Jeżeli jest wypracowany- też potrafi wydawać dziwne dźwięki i nie jest to piszczenie. |