Przednia szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie odnośnie przedniej szyby w espero z 97roku
szyba jest wklejana ,czy wkładana na uszczelce . Byłem u kilku pseudo mechaników i każdy mówi co innego , muszę wymienić bo pajączek się pokazał u dołu szyby i zaczyna biegnąć do boku
pozdawiam

Wklejana... zresztą co Cię to obchodzi? Jedziesz do szybiarza, on zamawia szybę i za 2-3 dni przyjeżdżasz na montaż.
Zresztą - ślepy by pomacał i rozróżnił szybę wklejaną od wkładanej na uszczelce. Jedź tam, gdzie szyby montują, a nie klocki czy klimy serwisują.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2010-10-29 09:45:11 ]

Cytat:
2010-10-29 09:42:16, zaba1100 pisze:
Witam mam pytanie odnośnie przedniej szyby w espero z 97roku szyba jest wklejana ,czy wkładana na uszczelce . Byłem u kilku pseudo mechaników i każdy mówi co innego , muszę wymienić bo pajączek się pokazał u dołu szyby i zaczyna biegnąć do boku pozdawiam

pytanie z kosmosu ...o tych ufoludkach , których pytałeś to już nie wspomnę ! - nawet jakbyś do bacy na hali podjechał to by Ci powiedział , że klejona

Idź za radą Piotrka !

Przecież te szyby są szyte grubą nicią...

Na poważnie to naprawdę jak by była na uszczelce to byś sam wymienił, a tak to trzeba jechać do specjalizującego się w tym warsztatu.
Sam nie działaj, bo łapy sobie potniesz przy wycinaniu i potem dasz za dużo kleju lub za mało i będziesz miał dwa razy więcej roboty niż miałeś na początku

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2010-10-29 11:25:51 ]

To może i ja się coś spytam przy okazji takiego tematu.
Ile kosztuje wymiana takiej szyby ? Razem z szybą , albo sam montaż jakbym przyjechał ze swoją ?

szyba z montażem pewnie ok.450 -600zł /zależy od marki / ...sam montaż pewnie 100-150zł

Czy od razu jest konieczność wymiany szyby ?

u mnie jak zaczynała pękać od góry to pojechałem do gościa który ...klei szyby - zapłaciłem 40 zł i sprawa załatwiona. Jeżdżę już tak prawie dwa lata i nic się nie dzieje. Klejenia nie widać - chyba, że "pod słońce" i to jeszcze trzeba się wpatrywać.

Więc zrób rozpoznanie czy gdzieś w Twojej okolicy da radę skleić szybę a zaoszczędzone pieniądze ...wydaj na dziwki

dziękuję za poradę