Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2010-12-04 17:36:43 Mógł.
To nie żywy organizm, żeby się coś samo odbudowało |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2010-12-04 17:46:19 liczyłem na pocieszenie... |
mateusz84 Katowice | 2010-12-05 00:09:54 Miałem dokładnie identyczny problem... zaczęło się od głośnej pracy skrzyni biegów, następnie biegi zaczęły mi same wyskakiwać podczas jazdy na pół sprzęgle. Skrzynia co prawda nie spadła mi na drodze ale zrobiłem tak, że zamówiłem skrzynię w firmie w sosnowcu i na tym moje problemy się skończyły. Za samą skrzynię musisz liczyć co najmniej 600zł - co do wymiany to pewnie coś w okolicach 400zł.
Sprawa z diagnostyką skrzyni praktycznie wygląda tak, że dopóki jej nie zdejmiesz i nie rozkręcisz to nie wiesz które łożysko Ci padło. Podobnie wygląda sprawa kupna innej skrzyni - to praktycznie kupowanie kota w worku w większości przypadków. Mogę Ci na priv polecić tą firmę z Sosnowca. Myślę, że na 90% będą mieli skrzynię do 1.3. Pozdrawiam |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2010-12-05 00:14:13 Póki co wstrzymam się z kupnem nowej. Liczę na to, że skrzynia ucichnie. Co do wymiany skrzyni, to w grę wchodzi tylko kupno, bo z przełożeniem nie będzie problemów. Jeżeli objawy nie ustąpią dam znać |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-05 11:20:56 Tyle wchodzi do suchej skrzyni,a nigdy wszystkiego nie spuscisz.Jezeli padla to raczej dlatego ze przebieg duzy i olej nie zmieniany.
Olej w skrzyni trzeba zmieniac co 100 tys lub co 200 zmieniac razem ze skrzynia |