Problem z CD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam CD samochodowe i nie odtwarza nagranych płyt tylko oryginały nagrywałem najmniejszą prędkością na SONIACZACH i innych i nic nie wiem czy kiedyś chodziły bo niedawno kupiłem

Przede wszystkim to co za sprzęt kupiłeś i jak stary?

zapewne laser usiadł, ewentualnie napęd jest bardzo stary, ale wtedy i tak laser usiadł

Cytat:
2010-12-06 14:52:50, robert_or3 pisze:
zapewne laser usiadł, ewentualnie napęd jest bardzo stary, ale wtedy i tak laser usiadł

Skoro czyta oryginały to raczej nie usiadł
Zapewne Maniek masz najnowszy typ lasera, który nie czyta piratów
Ot, taka walka z piractwem

Cytat:
2010-12-06 15:56:38, krzychu_ch pisze:
Skoro czyta oryginały to raczej nie usiadł Zapewne Maniek masz najnowszy typ lasera, który nie czyta piratów Ot, taka walka z piractwem

Radyjko jest takie http://allegro.pl/oryginalne-radio-ford-mondeo-mk-3-na-6-cd-i1353379718.html

Zapewne laser ma taką budowę/układ że nie czyta nagrywanych płyt.
Spotkałem się kilka razy w "oryginalnych" sprzętach z takim przypadkiem.
Czasem pomaga wymiana lasera ale to mija się z celem.
Taniej wyjdzie kupić radio firmy krzak które przeczyta Ci wszystko.

Ja "dostałem" radio AR3003U i czyta wszystko

zdjęcia zapożyczone z gratka.pl

Cytat:
2010-12-06 16:02:28, markon pisze:
Radyjko jest takie http://allegro.pl/oryginalne-radio-ford-mondeo-mk-3-na-6-cd-i1353379718.html

Czasem sprzęty SONY miały blokady i czytały tylko płyty tłoczone. Ale zdarza się, że siadający laser przestaje wczytywać nagrywane płyty, ale to ze względu na ich słabszą jakość w porównaniu do tłoczonych.

W mojej wieży Sony jedynym wyjściem była wymiana lasera. więc ją sprzedałem, ale przyznam, że dzięki niej moja kolekcja oryginalnych płyt się sporo powiększyła

Pozdr.

A próba nagrania płytki CD na innym sprzęcie niż obecny (nagrywarka) ew innym program do wypalania bądz inny tryb ISO ?

Wgranie nowego firmware do odtwarzacza ? robił to juz ktoś ?

Na ledwo kulejącej juz giełdzie Sosnowiec-Myłowice mozna kupić (zamówić) laserki do sprzętów ale czy to rozwiązanie do tyle co zakupionego sprzętu ?

A z moimi poczynanaimi z Sony od lat; mieli dobre sprzety ... jak były nowe (targały wszystko) św pamięci nagrywarka CD SONY prędkość x2 ale chyba zabardzo wyżyłowane bo szybko "sie kończyły".
W wierzach też szybko padały i podobnym sprzęcie.

reszta...
Moja wiedza tutaj się kończy. W razie niepowodzeń jakieś FORUM , moze ktoś miał podobny problem i to juz rozwiązał.

Z aktuachnych przeżyć;
Mam kino domowe SAMSUNGA (prawie nówka, USB HDMI Wi-FI itp) a nie czyta znowu toczonek... jakiś dziwny komunikt wyskakuje.
BOJE SIE JE PRZEPROGRAMOWAĆ NA NOWY SOFCIK, który rzekomo naparwia ten problem, bo juz jedno zwaliło się a niby cały proces zakończony sukcesem.

Powodzenia MANIEK !

Może podpytaj na elektrodzie. Poczytałem trochę i wychodzi na to że były różne modele tych radyjek i różni producenci (w tym clarion).

Kiedyś miałem taki odwarzacz CD co to tylko granatowe CD-R czytał, a jasnobłękitnych nie. Natomiast moje pierwsze DVD czytało DVD+R, a DVD-R nie chciało czytać. No ale jak w/w sprzęty powstawały to nikt nie myślał o nagrywarkach CD i DVD.
Teraz chyba wszystkie CD-R są jasnobłękitne.