Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-12-24 21:20:47 Prawdopodobnie to nie na bębnie się zacina tylko na lince. Przy takiej pogodzie przyrdzewiała i się zacina.
Pozdr. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-12-25 00:26:06
Przerdzewiała linka mogła się postrzępić i blokuje się w pancerzu. Pozdr. |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2010-12-25 22:22:52
Jeżeli zaciągasz ręczny równocześnie trzymając hamulec nożny to prawdopodobne jest też to, że masz stare - zacinające się cylinderki które nie powracają do swojego położenia i stąd mogą trzymać. Generalnie ...cylinderki nie są najmocniejszą stroną hamulców, więc ich bym nie wykluczał, że tak się dzieje. Ew. mogą szczęki przymarzać do bębnów ...ale w przeciągu 10 min to raczej mało prawdopodobne, więc już raczej ta linka... |
VEndriuV Espero 1.5 GLX Katowice | 2011-01-24 21:24:53 kurczę, kilka dni auto nie jeździło, nie stało na ręcznym, ale potem zaciągnąłem i po kilku godzinach tak trzymało myślałem, ze mi zaczną boksować, albo pociągnę tył za sobą...
Jak te cylinderki się inaczej nazywają ? Bo nie umiem znaleźć na allegro. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2011-01-24 22:12:43
Zdejmij koło, weź młotek 5kg i wal w bęben aż zejdzie i zobacz co się dzieje w środku. może wystarczy wszystko jakoś przeczyścić? Pozdr. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-01-25 01:17:12
Cylinderki nie nazywają się inaczej niż ..cylinderki ,a allegro nie jest jedynym miejscem na kuli ziemskiej gdzie możesz je kupić Google Twoim Przyjacielem ! ..słyszałeś takie hasło może ? np. tutaj bardzo proszę: AKWIMAT i...cylinderki Powodzenia ! P.S. 2 kroki od domu ..masz "Kapitana"- Armii Krajowej 62 KAPITAN na Zadolu ..masz b.dobry sklep z tajlami DU (przeniesiony z Wilczewskiego ) Tel. 32 202 67 88 Trza trochę chcieć wiedzieć cokolwiek ! |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2011-01-25 06:34:22
[ wiadomość edytowana przez: robert_or3 dnia 2011-01-25 06:37:43 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-01-25 10:10:53
..jak żyję nie słyszałem /no chyba , że ktoś mówił o wewnętrzu...cylinderka niemniej...z resztą się zgadzam z Tobą robercie_or3 Kolega V...należy tego /żółtego/ pokolenia forumowiczów, którzy nie lubieją jakiegokolwiek wysiłku i najchętniej przyjmują gotowca podanego pod nos na złotej tacy |
VEndriuV Espero 1.5 GLX Katowice | 2011-01-25 10:11:30 Dzięki za informację.
Co do Kapitana, jeżeli to ten sklep co myślę, bo troche inaczej pokazuje zumi, to nie opłaca się tam kupować. Jak się pytałem o tłumik końcowy to wyskoczył 150 zł, gdzie w Jadarze w Chorzowie mieli za ok. 95 zł od ręki... Co do ściągnięcia bębnów, za bardzo nie chciałbym się za to sam brać, jeszcze nie ściągałem, chyba, że moge do Ciebie wpaść czy coś ? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-01-25 11:33:16
Co do Kapitana niby co inaczej pokazuje zumi ??? może ciut nieprecyzyjnie podałem , że AK 62 , a jest oczywista ..zgodnie z linkiem 69 /i nie piszę o Kuli / Absolutnie nie sugeruj się takim porównaniem jak piszesz! -najpierw spytaj może z jakiej firmy te tłumiki itp /niestety Jadar w obecnej postaci handluje najgorszym badziewiem w historii / Zapytać zawsze warto ,tym bardziej że Kapitan osiągalny z buta za 5 min , Ligota 2 km... a dojazd do Chorzowa i nazod ..kosztuje ! czyli jakieś 20zł sobie skompensuj od razu |