Czym obecnie jezdzimy??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, bardzo dawno mnie tu nie było, spędziłem kilka godz czytajac nowe wątki. Pewnie wielu z Was juz nie ma espero a jestem ciekaw na co je zamieniliście. Zaczne od siebie - po przygodach z laguną, passatem, 406stką, mondeo i vectrą obecnie mam Forda Focusa 02r tdci. pozdrawiam serdecznie

[ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2011-01-02 12:38:33 ]

Po dwóch Esperolotach była 406ka,Lagunka phI a obecnie Safrane ph I na wiosnę w planach Safrane ph II...

[ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2011-01-02 12:39:07 ]

To ja konserwatywnie ..ale obejmę tylko okres Daewoo: od 97r nowy Aut Plus , nowa Nexia, 99 nowy Esperaczek , potem było już tylko gorzej (skończył się optymistyczny etap nówek ) ..jesio jedne Espero, no i do dzisiaj leganza

Ja za parę dni ze świeżo wydanym prawkiem zacznę swoją motoryzacyjną przygodę z Tatusiowym Espero 1,8.

Cytat:
2011-01-02 13:56:08, Esperynek pisze:
Ja za parę dni ze świeżo wydanym prawkiem zacznę swoją motoryzacyjną przygodę z Tatusiowym Espero 1,8.

żebyś nie znaczą Tatuśować czasem

A u mnie w garażu leganza, punto II FL MULTIJET i C15 cytrynka. Espero tylko na zdjęciach zostało...

Cytat:
2011-01-02 14:25:29, markon pisze:
żebyś nie znaczą Tatuśować czasem

Jeszcze nie planuję...będzie nie planowane.

Od sierpnia jeżdżę Tico Myślę nad Suzuki Swiftem ok. 2000r z litrowym silnikiem

To i ja się dołączę

Obecnie jeżdżę Nexusem ( Nexia ), ale to samochód Brata.
Ale ja nią jeżdżę On tylko opłaca

Posiadam też Fiata 126el.
Stoi jak na razie u lakiernika. Przechodzi remont i będzie jeździł tylko w ciepłe, suche i słoneczne dni

Espero, które od sierpnia stoi po wypadku ale lada dzień zabieram do blacharza.

Na spółkę z bratem mamy też Lancie Lybre, która również stoi w warsztacie na wymianie rozrządu, hamulców i komplet uszczelek silnika

Oczywiście jak Lancia ruszy to Nexus idzie do ludzi.

Espero być może też ale nad grubo tym się zastanowię

Mam jeszcze 3 rowery swoje górskie

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2011-01-02 22:08:38 ]

Esperowóz... i nie zapowiada się na jakieś zmiany
Bynajmniej niebyłyby opłacalne po ostatnich "naprawach"

a z podobnej beczki; w miesiąc przetestowałem Opla Corsę , Punto II (nieźle podkręcone), VW Passata B5 Combi, aż w koncu Seata Ibizię, i Toyotę Yaris i jakoś tak ... auto jak auto... jakoś tak żadnych wodotrysków ...

ESPERO ... ważne ze nie muszę się o nie dodatkowo martwić, jeździć autobusami no i być zależnym od kogoś!

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2011-01-03 12:17:22 ]

Żeby nie wchodzić w prehistorię, to od 4 lat Nubira 1,6 kombi, a od roku hobbystycznie podkręcone Cinquecento

ja już troszkę aut wytrzaskałem
126p, skoda 120, atu, golf II, Espero, Espero, Tacuma i Espero po sprzedaży Tacumy kupiłem Forda Mondeo MkIII, Espero na razie stoi i czeka na nowe sprzęgło

Cytat:
2011-01-03 16:51:17, markon pisze:
ja już troszkę aut wytrzaskałem ..........

Sorki Maniek, a w jakim czasie to było??
Pytanie było czym obecnie jeździmy , a nie ile i jakie samochody mieliśmy.
Bo ja stosując twoją nomenklaturę wytrzaskałem 23 samochody prywatne i 6 służbowych ( Nysa, Fiat 125,Polonez Analog 1,Polonez Analog 2, Espero, Leganza)

Ja jeździłem Tempra, a teraz

Espero

Cytat:
2011-01-03 17:16:14, JaRabbit pisze:
Sorki Maniek, a w jakim czasie to było?? Pytanie było czym obecnie jeździmy , a nie ile i jakie samochody mieliśmy. Bo ja stosując twoją nomenklaturę wytrzaskałem 23 samochody prywatne i 6 służbowych ( Nysa, Fiat 125,Polonez Analog 1,Polonez Analog 2, Espero, Leganza)

bo tak zerknąłem na post ikarusa i poleciałem

Cytat:
2011-01-03 17:29:42, markon pisze:
bo tak zerknąłem na post ikarusa .......

Klubowego bajarza

Ja od 1,5 roku mam nutrię II 2.0, ale w ciepłe dni przesiadam się na suzi burgman 400. Obecnie jeżdżę komunikacją.... W wolnych chwilach próbuję dobić 14 letnie tico z 300 kkm i ciężko mi to wychodzi. Żona jeździ za delikatnie, mi się jakoś nie udaje a do końca przeglądu i OC zostały 2 miesiące. Albo go zajeździmy w tym czasie albo przedłużymy przegląd (jak przejdzie).

Trabant 601S, Mazda 323, Espero, a obecnie Leganza która mnie troche wkurza

Chevrolet Epica VCDI wersja LMV.

Ja - Espero 1,8
Basia - Tico