Prośba o pomoc 1% podatku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Was!
Zwracam się do Was drodzy koledzy i koleżanki z prośbą o przekazanie 1% podatku na moją kochaną córeczkę.
Nie będę się tu rozpisywał bo wszelkie informacje znajdziecie na tej stronie Mam na imię Eliza Z góry wszystkim dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
klaus10

up.

Podaj kolego numer konta swego prywatnego.
Tu na forum.

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2011-02-22 21:04:38 ]

Cytat:
2011-02-22 21:04:06, PiotrS pisze:
Podaj kolego numer konta swego prywatnego. Tu na forum. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2011-02-22 21:04:38 ]

Tak jak napisał PiotrS, podaj nr konta, a możesz się zdziwić jak brać Lobowa pomoże... W końcu LOB to LOB i nie ma to tamto!
Każdy ile może pomoże i coś się uzbiera!

poszło

Witam Was
Pragnę gorąco podziękować wszystkim ,którzy zadekralowali się i przekazali 1% podatku na rzecz naszej córeczki ( wiem ,że odwiedzin stronki było dużo) Przekazane pieniążki zbierane są na konkretne cele : leczenie rehabilitacja i wydaki z tym związane . Za zebrane pieniążki w zeszłym roku Eliza pojedzie w wakacje na turnus rehabilitacyjny nad Morze.

Co do twojej propozycji Piotrze , abym podał nr prywatnego konta na forum, to tak zrobić nie mogę i nie chcę z wiadomych wzgledów , nie będę tego wyjaśniał ,każdy wie o co chodzi.
Jeżeli ktoś chciałby przekazać jakiekolwiek pieniążki to tylko przez Fundację, na tej stronie
można to zrobić http://www.dzieciom.pl/8399 wpisując deklarowaną kwotę pojawi się gotowy druk do wpłaty.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Klaus 10

Witam Was!
Ponawiam również w tym roku swoją gorącą Prośbę o przekazanie 1% podatku na moją kochaną córeczkę.
Wszelkie informacje znajdziecie na tej uaktualnionej stronie Mam na imię Eliza

Z góry wszystkim dziękuję za pomoc.

Szkoda Klaus ..... ja mam dwa podatki do płacenia i zawsze mam dylemat. (teraz dopiero przeczytałem wpis z tamtego roku).Zwykle coś tam wybieram ale i tez mogę parę zł posłać od siebie.
Jakoś nie widzę powodów byś tego nie wykorzystał dla córki.

Co do fundacji hm ... tyle napiszę.

Klaus, może jestem głupi, ale możesz wyjaśnić dlaczego nie chcesz podać konta ?
Twoje zachowanie tak trochę dziwnie przypomina zachowanie urzędnika, nie obraź się.
Chcesz dziecku pomóc, ale konta nie podasz bo "tylko przez fundację".
Jakbyśmy tak stali obok siebie to nie mógłbym dać Ci bezpośrednio pieniędzy tylko muszę dać temu trzeciemu który zadecyduje i Tobie wyda po jakimś czasie.
Zastanów się co jest dla Ciebie ważniejsze !

Żeby nie zaśmiecać forum klubowego ,wyjaśnie znajdziecie TU

Czyli monopol, zaczynam rozumieć Piotra. Żyjemy jednak w popapranym kraju.
Ok, tak czy inaczej dzięki za wyjaśnienie. Wspomogę.

Cytat:
2012-02-01 06:53:30, Wiktorzi pisze:
Klaus, może jestem głupi, ale możesz wyjaśnić dlaczego nie chcesz podać konta ? Twoje zachowanie tak trochę dziwnie przypomina zachowanie urzędnika, nie obraź się. Chcesz dziecku pomóc, ale konta nie podasz bo "tylko przez fundację".

No niestety, na tym "1% podatku" wiele firm i fundacji robi interesy, jak nie żyje z nich całkowicie. Mówię tak, bo sam jestem lekko zaangażowany w taką organizację (sport dla dzieci i młodzieży) i widzę od środka co się dzieje. Ten publiczny katalog organizacji OPP nie tylko wykorzystują ludzie do wybrania/sprawdzenia organizacji, ale firmy do nagabywania ich na usługi prawne, doradcze, marketing mailowy i co tam jeszcze.
Kolejne niestety, że tylko takie fundacje jak podawana umożliwiają zwykłym ludziom działania zgodne z prawem. Nie oceniam tu jak bardzo podawana fundacja jest "bezinteresowna", bo to tylko Ty możesz ocenić. Ale przeraża mnie to, co napisałeś, że za powiedzmy całkowicie prywatne działania, mogą Ci odebrać kasę, którą ludzie Ci już przekazali!!! Dla mnie to lekki bandytyzm. Możesz w ogóle teraz przyjąć jakąś prywatną darowiznę, żeby Ci nie powiedzieli, że złamałeś umowę z nimi? Generalnie to mi wygląda na umowę na całkowitą wyłączność...
Podpytałbym Cię w tych sprawach z ciekawości, może kiedyś tam jak spotkamy się znowu u Mariosa...

W tym momencie masz coś ode mnie, nie wiem ile bo to księgowa mi podlicza Daje jej tylko wytyczne.
Tu mam jeszcze jedno pytanie - czy przez tę fundację masz dostęp do listy darczyńców, którzy Ci przelali kaskę (oczywiście jeśli na to zgodzili się na formularzu)? Sprawdziłbym swoją księgową czy nie robi wałków (osobiście spotkałem się z takim tematem, że w biurach jeśli nie podasz nikogo do tego odpisu, to oni sami potrafią wpisywać różne organizacje po znajomościach osobistych itp.). Wiadomo, kontrola najwyższą formą zaufania jest

Cytat:
2012-03-08 11:42:24, apieczyk pisze:
Tu mam jeszcze jedno pytanie - czy przez tę fundację masz dostęp do listy darczyńców, którzy Ci przelali kaskę (oczywiście jeśli na to zgodzili się na formularzu)? Sprawdziłbym swoją księgową czy nie robi wałków (osobiście spotkałem się z takim tematem, że w biurach jeśli nie podasz nikogo do tego odpisu, to oni sami potrafią wpisywać różne organizacje po znajomościach osobistych itp.). Wiadomo, kontrola najwyższą formą zaufania jest

tu znajdziesz odpowiedź
Tu

Ale jest szansa aby to sprawdzić ,jeżeli zaznaczy w formularzu,że zgadza się na podanie danych podatnika.tu znajdziesz szczegółową informacjęTU

Dziękuję za zainteresowanie tematem i przkazaniem 1% podatku.

Klaus ludzie proszą Cię o konto to je im wyślij.
Nie zasłaniaj się "przepisy kodeksu wykroczeń", szybko myśląc KW nie podlegasz w/g mnie (za to co piszesz). Jeżeli już to KC.

W Polsce każdy może pożyczyć Ci kwotę do 2 tys zł i nie musi być to na papierze, o ile dobrze pamiętam Ty sprawdź mnie się nie chce (nie chce mi się tego teraz szukać), walczysz o córkę to myśl.

Sprawdź czy od pożyczki płaci się jakąś opłatę, zapłąć i będziesz na prawie, ja mogę Ci w ten sposób pożyczyć pieniądze.
Kumasz?

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2012-03-13 22:29:57 ]

A darowizna do 1000 zł od osoby fizycznej nie jest przypadkiem zwolniona z podatku ?

art 9 ust. USTAWY z dnia 28 lipca 1983 r. (tekst ujednolicony) o podatku od spadków i darowizn mówi że:
w przypadku III grupy podatkowej (inne osoby - nie rodzina) - nie podlega opodatkowaniu kwota 4902 zl pln w ciągu 5+1 lat (darowizny sumują się w tym okresie).

[ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2012-03-14 20:22:31 ]

No chłopaki rozkmnili problem.
To w czym problem?

Zaczynam myśleć inaczej, sam jesteś tego winien.

Szedłem ruchliwym chodnikiem, na przeciw mnie żebrak, zginając się w pół, stukając nerwowo poranioną nogą, podpierając się kulą, z wykrzywioną twarzą, wyciągał do mnie czapkę prosząc o jałmużnę. Zawahałem się ... wracałem po kilkudziesięciu minutach tą samą trasą, siedział na murku wśród krzaków gadając przez telefon komórkowy i nie był to stary model... realne życie.

Ja odpadam.