[ogolne] oslona - guma na kable idace z kabiny do drzwi...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

jako ze moj fordziak byl goly jesli chodzi o elektryke to nie mial zadnych oslon na kable ktore moglyby isc z kabiny do drzwi...

i w sumie gdy kupowalem instalacje elektryczna pod szyby to byla ta guma razem z kablami dolaczona....niemniej jednak fi tejze gumy bylo zbyt male biorac pod uwage fakt ze doszly kable (oprocz elektryki szyb i centralnego) takze do glosnikow....

wiec moj plan jest taki zeby poszerzyc otwory zarowno w drzwiach jak i budzie i zalozyc odpowiednio wieksza/szersza ta oslone...

pytanie tylko gdzie takie cos, skad dopasowac?

poprosze o sugestie

pozdro

A od mk5 nie podpasi Ci? Są rozłączne, tanie i ogólnie dostępne.

nie wiem...nie znam sie na mk5....dlatego stad ten temat tu bo tez mi przez mysl to przeszlo

masz moze fotke jak to wyglada? jakie fi?

mam takowe w domu, ale muszę zerknąć ile sztuk. Średnica to tak z grubasa około 30mm...

od czego ta puszka? od podwójnego ryglowania?

-----------------
Nie bierz życia na serio, i tak nie wyjdziesz z niego żywy..

Cytat:
2011-01-21 15:19:26, Venom_4x4 pisze:
od czego ta puszka? od podwójnego ryglowania?

]YES[/URL]

ahaa....to tak idzie....tylko ze ja nie mam zadnej kostki tylko kabeelki luzno....i nie wiem jak mialbym je dopasowac (szczegolnie te glosnikowe)....noga jestem z elektroniki

dlatego myslalem nad najprostrzym sposobem czyli przepuszczenie wszystkich kabli przez oslonke gumowa (mialem peszel zalozony tak na szybko zeby cos bylo ale to lipa)

wtyczke da się rozebrać, więc upchasz sobie jakie kabelki chcesz. głośnikowe też tam idą. (coprawda idealne rozwiązanie to nie jest, ale jakoś gra) zawsze możesz polutować swoje kabelki do kabelków wystających z wtyczek. jak nie lutować to konektorkami zacisnąć. (tylko ze musisz mieć zaciskarke). bedzie sie trzymać.
to chyba lepsze rozwiązanie niż całe przewody, bo w razie potrzeby zdjęcia drzwi czy coś, tylko odkręcasz wtyczke i ok.

-----------------
Nie bierz życia na serio, i tak nie wyjdziesz z niego żywy..

[ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2011-01-21 16:40:30 ]

Boru, mam tylko tą gumianą przelotkę z kablami, bez wtyczki, która idzie w słupek. Mogę Ci podesłać fotki, ale też i pocztą tą cześć.

Mam całą wiązkę z drzwi łącznie z tymi gumowymi przelotkami i wtyczką do słupka. O ile pamiętam to ma wyjścia na centralny + głośniki. Jak chcesz, to odezwij się na priv, tanio oddam.

Spokojnie zmieścisz tam drugą wiązkę.

[ wiadomość edytowana przez: p_swiderski dnia 2011-01-31 12:03:41 ]