[MKVII] Brak postojowek i innych swiatelek w aucie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem poniewaz niemam swiatel postojowych i podswietlenia tablicy,brzeczka w srodku i podswietlenia zegarow? co to moze byc.
wymienilem ostatnio zespolony na uzywany ale wszystko w nim podobno dziala nawet zaczely mi kierunki odbijac. swiatla wlanczaja sie czasami a jak wylancze auto albo jak chodzi na niskich obrotach to tak jakby to wszystko przygasalo. a jak wlancze auto na nowo to chocby sie musialo rozgrzac i nabiera jasnosci pomalu. bezpieczniki dobre? sproboje jutro jeszcze sciagnac te pokretlo z swiatel moze tam tez jest to juz stare i to musze nagiac. chyba ze mieliscie tak i inne rozwiazanie.
odpadaja pomoce typu wez tu kabel na przelacznik daj i inne takie bo auto było dobre i napewno da sie to jakos naprawic.
dziekuje za pomoc i czekam na odpowiedzi.

Moze temat byl gdzies ale przepraszam nic takiego nieumiem znalesc bo kazdy pisze ze zespolony a ja mam juz 2 i dalej to samo.

[ wiadomość edytowana przez: ruczek23 dnia 2011-03-25 22:40:11 ]

Skrzynka bezpieczników.

ale ze sie odlutowala czy co mam z nia zrobic?

zimne luty itp dajesz elektrykowi albo sam robisz

musisz wszystkie luty poprawić lutownicą+ cyna

dobra dzis odwiedze mojego elektromechanika zrobi mi to i powiem czy pomoglo. ale dziwi mnie to ze wysztsko dziala a tylko nie te lampy;p bo tak by szalaly inne bezpieczniki a z tym zwiazane inne zabawki w aucie np. radio

Jak zrobisz skrzynkę dobrze to starczy Ci na parę lat i będziesz miał spokój.

Nie zawsze szaleje mi np nie działał tylko nawiew na 3 biegu a wina była w skrzynce bo zimny lut był.

Najczęstsza przyczyną jest właśnie zespolony, ale pisałeś, że wymieniłeś wiec albo wtyczka do zespolonego, albo wtyczka od skrzynki a najpewniej skrzynka bo to częsta przypadłość w essach

Moim zdaniem objawy które opisujesz to klasyczny zespolony.
To że wymieniłeś na używkę nie oznacza, że jest w pełni sprawna.
Jeżeli wymienisz na nówkę to będziesz miał gwarancję, że sprawna w 100%.
Miałem dokładnie to samo. W takim przypadku winna jest końcówka zespolonego, którą włączasz i przełączasz światła.

a spróbuj jeszcze kluczem typu żabka, albo francuskim ścisnąć końcówkę od świateł, mi jeden koleś tak kiedyś zrobił i podziałało na jakiś czas(końcówkę przykryj szmatką przed)

Cytat:
2011-03-26 10:54:52, COYOTE-25 pisze:
a spróbuj jeszcze kluczem typu żabka, albo francuskim ścisnąć końcówkę od świateł, mi jeden koleś tak kiedyś zrobił i podziałało na jakiś czas(końcówkę przykryj szmatką przed)

sprawdzalem to i niebylo efektu.

WIELKIE DZIEKI DLA WSZYSTKICH CO CHCIELI POMOC przyczyna byla jak ktos wspomnial skrzynka bezpiecznikow poruszalem kablami i juz wiedzialem ze to to bo brzeczek zadzialal i starcyjka wariowala jeszcze raz dzieki

zrobilem dzis ta skrzynke i mam taki bajer ze nikt niema
Przekracam kluczyk na wlaczonym silniku auto niezgasnie musze swiatla wylanczyc;p zeby auto bylo zgaszone swiatla musza byc na OFF a stacyjka tez. oczywicie odpale auto na samej stacyjce jedyne taki problem z gaszeniem mam

mam troche przez poprzedniego wlasciciela nawalone w elektryce

Ale namieszane w kablach czy skrzynka?

jak skrzynka to wymień;P
A jak kable to problem;/

Cytat:
2011-03-26 21:23:41, ruczek23 pisze:
zrobilem dzis ta skrzynke i mam taki bajer ze nikt niema Przekracam kluczyk na wlaczonym silniku auto niezgasnie musze swiatla wylanczyc;p zeby auto bylo zgaszone swiatla musza byc na OFF a stacyjka tez. oczywicie odpale auto na samej stacyjce jedyne taki problem z gaszeniem mam mam troche przez poprzedniego wlasciciela nawalone w elektryce

Ja tak miałem jak pierwszy raz przelutowałem skrzynkę. Po prostu zrobiłem to niedokładnie i choć wszystkie luty "wymieniłem" i polutowałem od nowa cyną, to szkopuł był w tym ze zrobiłem mini zwarcie ścieżek (zwarcie dwóch mas) kapła mi cyna i nie zauważyłem.
Jak masz jeszcze cierpliwość i chęci weź ją jeszcze raz na warsztat
Jak to nie pomoże to nowa skrzynka.

znajde czas to to zrobie ;p ale zlodziej auta niezgasi teraz chyba ze bieg wciepie i zgasi