[ruczek23] Escorcik Mk7 1,8D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Kupilem Forda pod koniec stycznia i odrazu zaczelem do dzialania. Kupilem alumy,czarna folie i inne takie wmiare tansze rzeczy a zeby sie prezentował. Auto coraz bardziej zaczelo mi sie podobac i pozniej jakos tak doszla dokladka z VW Golf 4 i mały sprzet audio. Posiada on bardzo maly silnik bo tylko 1,8 diesel i powinien miec 60 koni. myslalem nad wsadzeniem turbiny ale chyba by wyszly za duze koszta. W aucie do roboty jest troche rdzy ale z biegiem czasu to sie zrobi. W aucie na dzien dzisiejszy z takich modyfikacji jest kierownica sportowa, tlumik koncowy WM SPORT, dokladka i alumi ACT Classic (7-cali) 15" na tym oponki FULDA 195/50. Autko bardzo malo pali bo z moich obliczen wyszlo 5 litrow na spokojna jazda, a tak to 6 oczywiscie w miescie. Na trasie jeszcze niewiem.

Auto w dzien zakupu:

O to pare fotek po moim wkladzie:

[ wiadomość edytowana przez: ruczek23 dnia 2011-04-10 20:40:49 ]

Wszystko łądnie pięknie, tylko fotek nima Masz plusa za diesla Jak to białe kombi to już w ogóle gitarka.

Matek to nie białe kombi Pare rzeczy bym wyrzucił z niego, tj: kostki na lusteku, kierownice, zmienił malowanie felg, szyby albo jednolicie przyciemnione albbo wcale, a i trytyki trzymajace tablice rzadza Co do turbo to wbrew pozorom nie są duże koszta.

Cytat:
2011-04-10 15:50:14, mefis22 pisze:
Matek to nie białe kombi Pare rzeczy bym wyrzucił z niego, tj: kostki na lusteku, kierownice, zmienił malowanie felg, szyby albo jednolicie przyciemnione albbo wcale, a i trytyki trzymajace tablice rzadza Co do turbo to wbrew pozorom nie są duże koszta.

Masz racje białe kombi to niema.
Kostki na lusterko to jest prezent wiec niewypada.
Kierownica lepiej mi sie na takiej jezdzi bo latwiej chodzi.
Malowanie felg to jest wspolnie wybrany kolor moj i dziewczyny.;p chcialem je czarne ale wyszly takie.
Szyby czarne dlatego z tylu zeby ludzie niepatrzeli co sie tam dzieje;p
a te trytytki to tak bylo tylko chwilowo ale jakos niema czasu tego zrobic;p

na glebe z nim!

mam tylko dokladke nisko i charatam caly czas.
wiec podziwiam bardzo ludzi jezdzacy na glebie
ale ja no niestety za czesto bym miske wymienial a slyszalem ze duzo zabawy

Cytat:
2011-04-10 20:47:18, ruczek23 pisze:
mam tylko dokladke nisko i charatam caly czas. wiec podziwiam bardzo ludzi jezdzacy na glebie ale ja no niestety za czesto bym miske wymienial a slyszalem ze duzo zabawy

Haczysz bo dokładka z golfa 4 jest dość wysoka. Na glebie tragedii nie ma, całkiem przyjemnie się podróżuje, czasami tylko trzeba wolniej jechać. A żeby miche w escorcie rozwalić to trzeba mieć mega pecha.

moze z biegiem czasu bedzie gwint albo jakies sprezyny

A no kurde nie białe kombi, ale i tak ładny
Powodzenia w modach

Po dlugich zastanowieniach jednak nisko To co widac to jest

Jakimi springami obniżałeś ?

-40 tylko

Kopiłeś nowe czy używane sprężyny??

Ja kupiłem nówki jamexa -40 tył siadł mi niżej niż tobie ale za to z przodu miedzy błotnik a koło wchodzą ciasno 3 palce
ale myślę ze się ułoży

Ta bra i srebrny grill średnio mi tu pasuje

Ale reszta na wielki +

Jaka folią przyciemniałeś tylna szybę i czy w 1 kawałku dało rade przyciemnić.

[ wiadomość edytowana przez: --KULEK-- dnia 2011-05-07 09:18:05 ]

Jest sporo lepiej w stosunku do tego co było wcześniej. Ja na Twoim miejscu bym wywalił jeszcze te naklejki z tylnej szyby i klapy oraz ten napis z pod tego paska przyciemniającego. Grill mógłbyś machnąć na czarno i zaczęłoby to przyzwoicie wyglądać Możesz jeszcze machnąć przedni zderzak w kolor ...
Powodzenia w modach

to sie okaze co bedize dalej w modach . a folia w calosci ale mi to niewyszlo wiec jest jak jest.

Cytat:
2011-05-07 10:50:57, Pietrq_TSZ pisze:
Jest sporo lepiej w stosunku do tego co było wcześniej. Ja na Twoim miejscu bym wywalił jeszcze te naklejki z tylnej szyby i klapy oraz ten napis z pod tego paska przyciemniającego. Grill mógłbyś machnąć na czarno i zaczęłoby to przyzwoicie wyglądać Możesz jeszcze machnąć przedni zderzak w kolor ... Powodzenia w modach

jestem tego samego zdania

Grill na czarny mat, lampki przednie ściemnić i będzie zajefajny esiok
No z tymi naklejkami w sumie też można by porządek zrobić

Malowanie Grila zostawiam.
Naklejki tez bo mi sie podobaja ;p
a lamp nieprzyciemnie bo jakos sierota przedemna skleila je na kleju polimerowym wiec niema szans na odklejenie chyba ze dorwe lampy po taniemu to zrobie.
Mysle nad zrobieniem cos z felgami ale no niemam pojecia co jakie kolory czy co tam bo takie czarne to jednak nierzuca sie w oczy

Felgi są ok wg mnie, a żeby się rzucał w oczy to zrób to co Ci niżej napisałem i dobrze go wypoleruj wyjdzie to temu Essowi na dobre ;p

Na dach doszedł bagaznik ale zakladany bedzie tylko na zloty i na niego bmx Naklejki pozrywane a z przodu dopiero bedzie ale to pomalu a do przodu.