[MKVI] RS 2000/2300

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takowe pytanie jakoże mam nieco problem z równym chodzeniem silnika...

jak już wiecie mam 2300 w RSie i mam zgryza co do palenia na wszystkie gary...niby cewka ale są ok, kable, świece sa ok, iskra jest, ładowanie jest, kompresja też ale na 3 garze nie chodzi tak jak trzeba...nie mam na razie pomysłu co to moze być, byłem u elektryka i skończyły mu się pomysły, byłem u czarodzieja który zapytał się jaki silnik a ja mu na to ze oryginalnie 2000 a on:" to w escorcie takie były?" więc już nie kontunuowałem rozmowy...kumpel za którego przyczyną 2300 siedzi w RSie na razie jest niedostępny a mnie taka praca silnika wk*** wiec pytam na forum moze ktoś coś bedzie wiedział..

wtryski??

-----------------
Nie bierz życia na serio, i tak nie wyjdziesz z niego żywy..

Dodam,ze auto ogólnie trzyma równo obroty nie falują ani na Pb ani na LPG ale autem telepie..przy rozpędzaniu dusi się nie ma siły to chyba oczywiste w tym przypadku, przy dojeździe do świateł nierzadko zgaśnie bo wejdzie poniżej jałowych.. a czasami obroty trzyma tak równo na 1,3tys obr/min

Może odma? Czasem jak dzieją się takie cuda i niby wszystko jest dobrze to okazuje się że problem tkwi w odpowietrzaniu skrzyni korbowej (konkretnie w jego braku).

[ wiadomość edytowana przez: Qwet dnia 2011-05-13 23:51:08 ]

Cytat:
2011-05-13 23:35:06, Venom_4x4 pisze:
wtryski??

kurde no ale tak odrazu??Listwa była git ok

troche mi coś syczy jakby powietrze gdzieś spier...nie wiem co bo nie miałem sposobności tego sprawdzić co tam tak sobie syczy :/

Cytat:
2011-05-13 23:56:58, trance pisze:
kurde no ale tak odrazu??Listwa była git ok troche mi coś syczy jakby powietrze gdzieś spier...nie wiem co bo nie miałem sposobności tego sprawdzić co tam tak sobie syczy :/

ale może wtryskiwacz nie ma takiej sprawności i wali tylko 75% zakładanej dawki paliwa ;/

ja mam problem z obrotami hmm od zawsze ale mam uwalone 2 sondy .

Powtarzam jeszcze raz - sprawdź odmę. O uszkodzeniu odmy może świadczyć SYCZENIE.