Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2011-05-24 08:30:50 Kolego.Kupującemu dajesz nie kopię faktury,tylko oryginał który dostałeś od firmy i umowę którą spiszesz z kupującym ( też oryginał). A oc i tak musisz zapłacić.Każdy dzień zwłoki to odsetki.
Ponieważ nie wypowiedziałeś umowy jak oc było aktualne, umowa automatem przeszła na ciebie i musisz zapłacić. Firma okaże się fakturą sprzedaży, ciebie dupną i wycisną ostatni grosz. Teraz to już nie jest takie hop siup. |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2011-05-24 16:36:16 Z tego co wiem na przerejestrowanie jest 30 dni. Jednak jeśli zrobisz to później to też nikt Ci głowy nie urwie. Pogrzebałem w sieci i wygrzebałem w sieci wypowiedzi osób które rejestrowały auto np. po 3 miesiącach bez żadnych konsekwencji. Jeśli będziesz sprzedawał auto na starych papierach to musisz wypisać nową umowę, a tą, którą dostałeś z samochodem musisz oddać nabywcy w formie załącznika do nowej umowy. OC musisz zapłacić i dopiero wtedy możesz wypowiedzieć. Proponuję skontaktować się z ubezpieczycielem i spytać o możliwość rozłożenia OC na raty. Jeśli ubezpieczyciel się na to zgodzi po sprzedaży samochodu idź z umową do ubezpieczyciela w celu wypowiedzenia polisy. Pozostałe raty zapłaci nabywca samochodu. Co do vatu polecam ten artykuł. [ wiadomość edytowana przez: robert_or3 dnia 2011-05-24 16:53:13 ] |