Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2011-07-15 21:07:13 Logistyka a wiem coś o tym bo siedzę w tym od 2006r |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2011-07-15 21:12:31 magazyny, dystrybucje, centra logistyczne, kurierzy, transport drogowy |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2011-07-15 21:57:45
Witam Esperynek pozwolę sobie zacytować fragment z pewnej polskiej komedii: "to zależy co chcesz w życiu robić". A tak już na serio. Z mojego punktu widzenia bardziej skłaniałbym się ku logistyce. Co można po tym robić? To zależy w jakim obszarze miałaby być stosowana. Można np. pracować w firmach produkcyjnych. W jednym z obszarów np zajmować się zaopatrzeniem (materiał, środki i inne niezbędne rzeczy zapewniające ciągłość produkcji); w obszarach planowania produkcji czy też dystrybucji wytworzonych (wyprodukowanych detali, rzeczy itp). Do tego zalicza się również magazynowanie, sprzedaż. Logistyka też jest szeroko stosowana w transporcie czy też wojsku. Czy są przedmioty ścisłe. Zapewne tak. Zajrzyj na stronkę jakiejś uczelni na plan zajęć i będziesz widział jakie są tam przedmioty. Na pewno bardzo ważne jest analityczne myślenie. Podsumowując to wszystko to życie i tak pisze swoje scenariusze. Ja np. skończyłem polibudę - Mechanikę i Budowę Maszyn spec. pojazdy samochodowe, a od 8 lat zajmuję się przetwórstwem tworzyw sztucznych Życzę udanego wyboru Pozdrawiam Michał |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2011-07-18 07:58:16 Politologia, a Logistyka, to wda odmienne światy.
Przemyśl dokładne co chcesz robić. Zapewniam Cię, że po logistyce pracę znajdziesz dużo łatwiej niż po politologii. Tylko tak jak napisał Michał, musisz być dobry w przedmiotach ścisłych i mieć dobry zmysł organizacyjny, a na pewno sprawdzisz się w tej branży, zresztą teraz szanujące się firmy mają do tego fajne programy. |
Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2011-07-20 20:44:49 Ale tak czy siak logistyka jest chyba jednym z kierunków ścisłych gdzie tej matematyki nie ma tak dużo? |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2011-07-20 23:35:26 ja to się spodziewałem ze ty do seminarium pójdziesz i zostaniesz fotografem RM |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-07-20 23:45:25
Maniuś...kurwa...zlituj się nad Kolegą ( który tyle przetrwał na forumie ) pro publico ..nie może przecież wyznać innej orientacji .. |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2011-07-21 23:42:57
|
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2011-07-22 01:59:53
No to ja sie wypowiem. Skończyłem Mechanike i Budowe Maszyn. Jako drugi kierunek robie transport (też na Politechnice). Wybrałem specjalizacje "eksploatacja pojazdów samochodowych", ale miałem przedmioty związane z logistyką przed wyborem specjalności. Matematyka jest tam jedną z podstaw. I to czasami całkiem zakręcona matematyka. Ja bym wybrał logistyke (ale na polibudzie - bo inne uczelnie też mają logistyke = tylko po co komu licencjat?) Inżynier jest o tyle dobrym tytułem, że łatwo się obracać w pokrewnych dziedzinach i znalezc tam prace. P.S. Jaki byś nie wybrał kierunek na Politechnice pierwszy rok zawsze dostaje w dupe z matematyki i fizyki. Pozdr. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2011-07-24 08:39:53
W skrócie: inżynier+doświadczenie=dobra kasa i przyjemność z pracy |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2011-07-24 14:25:27
Dokładnie tak jest |