Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2011-08-25 07:59:39 Hej
Niestety z braku czasu na dokończenie zdecydowałem się sprzedać mój przedłużający się projekt turbo. Do sprzedania jest cały zestaw. Wystarczy wrzucić do omegi B lub A i zestroić. Prace zrobione przy silniku: -Szlif wału -Osiowanie podpór wału. -Osiowanie korbowodów. -Nowe panewki. -Lekko stoczone denka tłoków + polerowanie.(stopień sprężania zmniejszony do 9,3) -Nowe pierścienie. -Wyważone korbowody i tłoki (statycznie i dynamicznie). -Wykonany natrysk oleju na denka tłoków poprzez zaworki ciśnieniowe (natrysk tylko powyżej 2barów ciśnienia oleju) -Powiększona pompa oleju, nowe zębatki pompy. (wydajność zwiększona o ok.30%). -Nowy rozrząd (trzy zębatki, dwa łańcuchy, dwa ślizgi oryginalne GM). -Planowanie bloku. Głowica rozrządu po kompletnym odnowieniu: -obróbka gniazd i zaworów maszyną CNC. -Wymiana wszystkich prowadnic. -Planowanie. Do tego: -Lekkie koło zamachowe (aluminiowo-żeliwne) o wadze 4,3kg wraz ze wzmocnionym sprzęgłem (Radzikowski). -Kolektor wydechowy pod turbo inox. -Kolektor dolotowy aluminiowy z trąbkami. -Turbo HOLSET HX35W - używane w dobrym stanie. -Downpipe inox 3" -Specjalnie robiona miska olejowa aluminiowa z płaskim rozszerzeniem konieczna w przypadku swapu do omegi B (inaczej nieda się prawidłowo ustawić silnika w linii skrzynia-dyfer). -Chłodnica oleju zewnętrzna, sterowanie termostatem. -Intercooler FMIC (duży). -Wentylatory chłodnicy (przed IC), Chłodnica z omegi A dostosowana wymiarami do intercoolera. -Wisco. -Orurowanie intercoolera alu i inox 2,5" -Blow off valve -Sanki pod silnik z omegi B z dorobionymi łapami pod C30SE. -Łapy i poduszki (nowe). Skrzynia R25 sterowana hydraulicznie. -Łapa skrzyni wraz z poduszką. -Wiązka silnika C30SE dostosowana do omegi B. -Silnik z potencjałem do 400KM. Auto jeździ, silnik pracuje, można wszystko sprawdzić. Wymaga zestrojenia aby prawidłowo chodził z doładowaniem. Sprzedaję tylko ze względu na brak czasu na dokończenie projektu. Cena na aukcji stanowi jedynie część dużo większej sumy jaka została w ten projekt włożona. Myślę, że jest to okazja. W razie pytań proszę dzwonić: 609483663 Pozdrawiam ILKU LINK DO AUKCJI |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2011-08-29 18:16:34 |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2011-08-29 18:39:28 a moze w calosci z buda? Jaka cena wtedy?
Jak nie sprzedasz, to przewidujesz sprzedaz czesci? [ wiadomość edytowana przez: fatboy82 dnia 2011-08-29 18:44:14 ] |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2011-08-29 19:21:08 Na razie wisi u nas. Jak się nie sprzeda - będę próbował w reichu.
Budę chciałbym zostawić (chociaż jedną omegę muszę mieć ). Niedługo wystawię jeszcze srebrną 3000 (pospawaną i przygotowaną do malowania). Może ktoś się skusi na gruby zestaw (3000 + C30SET) to będzie promocja |