Pompa wspomagania - espero 1,5 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam serdecznie przeszukałem forum i nie znalazłem opisu wymiany pompy wspomagania do espero 1,5 16V (może szukałem nieumiejętnie ). bardzo proszę o pomoc

nikt nie wymieniał pompy samodzielnie????

Poszukaj tutaj

dzięki za zainteresowanie ten post czytałem on dotyczy silnika 1,8 do silnika 1,5 podaje manual , do którego zmusiła mnie sytuacja między innymi brak odpowiedzi z forum manual wymiany pompy wspomagania silnika 1,5 jest nastepujacy: zakup pompy (uzywka , brak dostepu do nowej) cena 40 pln, nastepnie wymiana pompy u znajomego mechanika koszt wymiany z płynem 70 pln. ot i cały manual

Fajna cena
Znalazłem na googlach takie cuś KLIK

Cytat:
2011-09-16 14:07:47, seboos pisze:
Fajna cena Znalazłem na googlach takie cuś KLIK

LAUBER to profesjonalnie regenerowane produkty , na pewno warte polecenia ...tyle że cena w tym sklepie_megane wręcz "złodziejska" !
- InterCars sprzedaje takie pompy w detalu za ok. 250zł brutto (o ile się nie mylę jedynym warunkiem jest zwrot zdemontowanej )

Mam wątpliwości czy wymiana i naprawa pompy w 1.5 jest tak dalece różna od 1.8 ,że nie dasz sobie rady.W sumie to nic skomplikowanego.Dobrze mieć z kim pojeździć za częściami zamiennymi,po rozebraniu elementu.Słyszałem ,że są typy pomp w Espie,których nie da się rozebrać.Chodzi o odlew tylnego dekielka,czy cuś takiego?