Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
esperson Espero warszawa | 2011-09-20 21:36:08 Witam ostatnio mój samochodzik zastrajkował a mianowicie dzień wcześniej wszystko było ok. A następnego dnia rano po przekręceniu kluczyka na pierwszą pozycję za czą dziwnie buczec ten sygnał od świateł (buczał na wyłączonych) i żarzyła się kontrolka od podgrzewania szyby i lusterek a samochód nie chciał odpalic kręcił i nic, dziś trochę sprawdzałem pompa się nie odzywa podłączyłem na krótko i działa we wtyczce pojawia się prąd tylko wtedy gdy ten sygnał jest od świateł, szyby nie działają jak zablokuje szyby na panelu to kontrolka od nie zapiętych pasów dziwnie sie zachowuje, w momencie gdy nacisnę przycisk od szyb dół góra kontrolka od pasów gaśnie, i czasami brak zegarka centralny nie działa , już brak mi pomysłów.
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-09-21 00:40:42
takim najprostszym pomysłem..wydawa się być kostka stacyjki ... ale upierał się nie będę gdyż opis może też błądzić w materii..braku masy, zwarcia , słabego aku nawet ...i setki innych pomysłów |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2011-09-21 01:01:39 Co do stacyjki to są różne objawy. Ja już zajechałem 3 sztuki i za każdym razem inne objawy były.
Jeżeli zdecydujesz się na wymianę, to kupuj tylko oryginał !! zamienniki są tak kiepskie że i tak po roku będziesz musiał wymienić. Pozdr. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2011-09-21 08:48:44 Tak jak B1 piszę ja bym pierw sprawdził masę.
Teraz z rana jest rosa i osadza się na samochodzie. Wszystkiemu winne wtedy mogą być awarie spowodowane właśnie wilgocią. |
certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2011-09-21 11:29:05 Przewód masowy, brak kontaktu na przewodzie masowym pomiędzy klemą akumulatora a nadwoziem (ten cieńszy przewód). |