[OGÓLNE] pytanie o aspekt prawny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich dzisiaj rano miałem niemiłą niespodziankę a mianowicie ukradziono mi w Łodzi wkłady lusterek zewnętrznych a jutro muszę jechać do domu i tu moje pytanie co mi grozi za jazdę bez lusterek podczas kontroli policyjnej?

O ile sie nie mylę,to mogą Ci zabrać dowód ,bo pojazd nie spełnia wymogów bezpieczeństwa zawartych w kodeksie o ruchu drogowym.
Mogę sie jednak mylić,bo sie przepisy zmieniają/aktualizują.Zapytaj policjanta na ulicy.Oni są na bieżąco.

Zabiorą Ci dowód rejestracyjny, jakiś mandat i punkty karne też dostaniesz a co gorsza mogą zabronić Ci dalszej jazdy i będziesz musiał kombinować lawetę lub czekać aż sobie pojadą i znowu próbować szczęścia na trasie.

Najlepiej jakbyś podjechał na jakiś szrot w Łodzi i kupił chociaż lewy wkład .

-----------------
Na stanie Nissan X-Trail 1.6 DIG-T 163 KM 18.09.2017.
Był:
Złomek MKVII 1.6 90 KM HB 5D 10.06.1999,
Asterix H 1.6 116 KM HB 5D 19.12.2011.

albo wersja hardcorową można zastosować oczywiście ana tyle aby dojechać do celu. Dowodu za takie lustra chyba nie powinni zabrać, najwyżej wyśmieją .

Cytat:
2011-10-18 13:59:41, Maylo pisze:
albo wersja hardcorową można zastosować ...

tu nawet szybciej zabiorą, bo są duże szanse, że lusterko odpadnie, a wtedy nie tylko ten kierowca może mieć kłopoty...
Ale zawsze można się tłumaczyć, że przed chwilką ukradli...może się zlitują policmajstry...

Cytat:
2011-10-18 13:59:41, Maylo pisze:
albo wersja hardcorową można zastosować oczywiście ana tyle aby dojechać do celu. Dowodu za takie lustra chyba nie powinni zabrać, najwyżej wyśmieją .

aż takim hardcorem to nie będę ale myślałem o czym podobnym lecz w końcu odbyłem rajd po Łodzi i znalazłem szrot i za nie małe pieniądze kupiłem całe lusterko. a co do litowania się policji to nie ma co liczyć oni na tym by nieźle pewnie zarobili

szkoda że dopiero teraz przeczytałem ten temat :/ mam w domu niepotrzebny 1 wkład lusterka, z ciekawości zapytam ile zapłaciłeś za lusterka i na którym szrocie?

Cytat:
2011-10-23 00:51:45, S3ci0r pisze:
szkoda że dopiero teraz przeczytałem ten temat :/ mam w domu niepotrzebny 1 wkład lusterka, z ciekawości zapytam ile zapłaciłeś za lusterka i na którym szrocie?

ale posiadasz lewy wkład bo tego nigdy za dużo w moim przypadku, ile byś chciał za to?
lusterko kupiłem tylko jedno lewe na szrocie na zakładowej(istne zadupie) i zapłaciłem 50zł ale było w stanie idealnym(wydaje mi się że trochę przepłaciłem)

Cytat:
2011-10-23 10:37:23, lukmoto pisze:
ale posiadasz lewy wkład bo tego nigdy za dużo w moim przypadku, ile byś chciał za to? lusterko kupiłem tylko jedno lewe na szrocie na zakładowej(istne zadupie) i zapłaciłem 50zł ale było w stanie idealnym(wydaje mi się że trochę przepłaciłem)

Chyba tak,za 50zl to powinni Ci do domu dostarczyc i jeszcze polakierowac w kolr auta Nastepnym razem uwarzaj i nie daj sie nabic w butelke.

Cytat:
2011-10-23 10:57:36, Seba pisze:
Chyba tak,za 50zl to powinni Ci do domu dostarczyc i jeszcze polakierowac w kolr auta Nastepnym razem uwarzaj i nie daj sie nabic w butelke.

w kolorze akurat było ale co miałem robić jak było mi pilnie potrzebne a już nie chciałem szukać innego szrotu bo w Łodzi tylko studiuję i jej jeszcze dobrze nie znam.

Seba, ja za 50zł to mam 3 lusterka więc wiesz...

Jak coś to ja też znalazłem jeden wkład, ale prawy no i wysyłka też jakoś mi się nie widzi