Centralny szwankuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Centralny padł i działa tylko na 25%.
Otwiera jedynie tylne drzwi pasażera.
Najgorzej, że drzwi kierowcy nie mogę otworzyć.
Podnosi się grzybek, ale klamka nie otwiera drzwi od zewnątrz.

Co to może być? Miał ktoś z Ws takiego pecha, jak ja....

Pozdrawiam,
Wrolo

Ile jeszcze pozakładasz nowych wątków dotyczących starych, opisanych piętnaście razy tematów? Zacznij wreszcie czytać.
Jest tu jakiś mod?

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2011-11-28 10:17:52 ]

miałem podobnie okazało sie, że wtyczka nie była do końca włożona od siłownika drzwi kierowcy

Dzięki za wskazówkę!
Nawet jak nie uda mi się zrobić tego samemu, to przynajmniej nie zedrze ze mnie skóry elektryk (o ile to taka sama usterka).

Pozdrawiam,
Wrolo

dodam iz wtyczka jest "prawie" na samym dole drzwi po lewej stronie (róg - ale nie ten z głośnikiem )

Jeżeli grzybek się podnosi (odblokowuje drzwi) a nie możesz otworzyć (w sensie na ościerz) drzwi z klamki, to centralny nie ma tu nic do rzeczy. Siłowniki centralnego w Espero sterują bezpośrednio grzybkami - grzybek reaguje, więc siłownik swoje zadanie spełnia. Za to jeśli wyciągnięcie samego grzybka (ręczne czy z centralnego) nie odblokowuje drzwi, to stawiałbym na zużyte (popękane, poluzowane) plastikowe łączniki cięgieł zamka drzwi. Parę groszy do wydania i trochę dłubaniny.

Dzięki za wskazówki - najgorzej, że taki drobiazgi trzeba robić teraz gdy szybko robi się już ciemno i tempertaura niezbyt wysoka.

Grzybek faktycznie podnosi się, od wewnątrz widać nawet ten czerwony pasek a mimo to drzwi się nie otwierają. Muszę od wewnątrz grzybeg uniść jeszcze wyżej i dopiero wtedy klamka zewnątrzna pozwala otworzyć drzwi.

Tak więc czeka mnie dłubanie na weekend

Popieram: siłownik/kabelki - ok.
Stawiam na uszkodzony mechanizm zamku, np pękła jakaś sprężynka lub coś się wyrobiło.

-----------------
..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::..

Cytat:
2011-11-28 08:06:44, wrolo pisze:
Centralny padł i działa tylko na 25%. Otwiera jedynie tylne drzwi pasażera. Najgorzej, że drzwi kierowcy nie mogę otworzyć. Podnosi się grzybek, ale klamka nie otwiera drzwi od zewnątrz. Co to może być? Miał ktoś z Ws takiego pecha, jak ja.... Pozdrawiam, Wrolo

Popieram ..ile można zakładać nowych wątków tego co już było ???

Ale skoro już pytacie to chciałem podpowiedzieć, że w espero jest coś takiego jak "centralka centralnego".
Jej elementami wykonawczymi są mikroprzekażniki o wielkości styków ...jaja komara
Wg założeń koreanckich konstruktorów ma to przewodzić prądy rzędu kilku Amperów !!!!!

I tym sposobem jest duże prawdopodobieństwo, że po iluś tam latach pracy te styki się wypaliły i nie przewodzą dobrze prądu. Tym sposobem działa tylko jeden zamek. albo w ekstremalnych warunkach ...żadne drzwi mogą nie działać.

Centralka centralnego jest schowana za (ew. nad) komputerem.