Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MirKacz Previa II Zelów | 2012-01-14 18:18:51 Pytania do Bigelektrona!
Na które sygnały kierowane do ECU wpływa chip? Czy rzeczywiście obniża zużycie paliwa? Pozdrawiam. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-01-14 20:17:44 Jaki chip? |
MirKacz Previa II Zelów | 2012-01-15 14:16:04 Chip box Pro Racing zastosowany w układzie zasilania silnika. |
MirKacz Previa II Zelów | 2012-01-15 18:06:34 tak też sądziłem, bo skoro jest podpięty pod listwę to może tylko zmieniać ciśnienie paliwa. Pytanie moje bierze się z tego, że kupiłem PII z sprowadzoną z Niemiec, która miała taki chip - postanowiłem go zdemontować ale jak się okazało komp pokazuje mi większe zużycie paliwa - ponieważ jazda moja jest bardzo delikatna to może jednak warto go założyć ponownie? Pozdrawiam serdecznie. PS jest to mój pierwszy japończyk |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-01-15 19:14:02
Co to jest P2 Zeby stwierdzic ile spala to trzeba zdjac kleme na 5 minut zatankowac do pelna i wylitrazowac. Na kompie pokladowym zawsze bedzie pokazywac mniejsze zuzycie ..na tym polega oszustwo i wzrost mocy. Poniewaz chip oszukuje cisnienie paliwa na listwie wiec cisnienie rzeczywiste jest wieksze niz widzi komputer silnika a czasy otwarcia wtryskow takie same , a wiec do cylindra dostaje sie wiecej paliwa niz widzi komputer.Komp pokladowy dostaje informacje ile silnik spala na podstawie danych z ECU silnika a ten zlicza czasy wtrysku przy odczytanym cisnieniu.Jaka jest roznica? Spruboj podstawiac szklanke pod kran odkrecony mocno i slabo ile nalapiesz wody na sekunde |
MirKacz Previa II Zelów | 2012-01-15 19:29:05 Zgadzam się z tym co piszesz w 100%
Tylko litrażowanie daję pełną informację ale czy warto rozszczelniać układ, szczególnie o tej porze roku? Upewniłem się , że dobrze zrobiłem. Dzięki. Zamykam ten temat. Jeszcze jedno pytanie - nie mam temp. zew. na wyświetlaczu audio - jest na wyświetlaczu klimy - gdzie szukać przyczyny? Czy schemat instalacji zasilania Ave z D4D różni się czym od schematu Previi II z tym samym silnikiem? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-01-15 19:51:43
Nie chodzi o rozszczelnianie tylko zatankowanie na tym samym dystrybutorze do momentu az pistolet sie wylaczy. Jak jest na wyswietlaczu klimy to niema na radiu.Trzebaby dolozyc czujnik do radia ale wtedy wskazania beda sie rozjezdzac bo niema dwoch identycznych koncowek pomiarowych o takiej samej charakterystyce. Kiedys dokladalem jednemu klientowi bo bardzo cierpial z tego powodu ze niema na radiu ,a odczuwal gleboka potrzebe wydania paru stowek ...to sie dlugo nie opieralem |
MirKacz Previa II Zelów | 2012-01-15 20:25:37 Pisząc o rozszczelnieniu miałem na myśli podłączenie zbiorniczka pomiarowego..
Pozdrawiam jeszcze raz i dziękuję za info. |