Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-02-26 21:59:19
Jakimi przedmuchujacymi uszczelkami?Jak masz wydech nieszczelny w okolicy sondy to silnik bedzie zle pracowal. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
lizak59 celica T20,1,8-7AFE, ... wieliczka | 2012-02-27 21:30:07
Na króćcu sondy jest i było O.K.. Po podniesieniu samochodu na podnośniku zauważyłem ciemne ślady na kryzach katalizatora z przodu i z tyłu, ale przednia jest 20 cm. od sondy, a ślady są nie wielkie i nie zaburza to przepływu wokół sondy. |
lizak59 celica T20,1,8-7AFE, ... wieliczka | 2012-03-10 16:46:09 Witam, katalizator uszczelniony,sonda z uszczelką wymieniona,napięcie
waha się od 0,2V do 0,9V w szybkim tempie.W momencie dudnienia ani na analogu ani na cyfrowym mierniku nie ma jakiegoś zachwiania pomiaru. Ciśnienie paliwa książkowe i stabilne, szczątkowe też. I co dalej? Gdzie jeszcze może być przyczyna że stukowy reaguje na to dudnienie i szarpnięcia silnika? Może jednak nie dbale sprawdzili szczelność wtryskiwaczy i któryś pokapuje? Wymieniłem również komputer (ten model nie ma jednak immobilaizera) i nadal bez zmian dudni i lekko szarpie 1-2 razy na minutę, czek 52 nadal się wyświetla. |
lizak59 celica T20,1,8-7AFE, ... wieliczka | 2012-03-23 21:03:07
Witam, dzięki za wszystkie podpowiedzi, pewnie tylko ja mam takie szczęście do nie typowych awarii, ale i tak wiele się nauczyłem dzięki forum i własnej dociekliwości. Jak wreszcie znajdę przyczynę na pewno dam znać na forum. Nara |