Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-06-25 23:46:03 Prad na pompe pojawia sie dopiero podczas krecenia silnikiem.
Jakie masz odciecia ...alarm jakis immmobilizer dokladany np na jack? |
szczery warszawa | 2012-06-27 14:07:18 Iskra jest. Ucieka mi prąd na pompe. Nie wiem może ma ktoś jakiś schemat jak pompa jest zasilana. Jakie obwody są zamykane, przez jakie przekaźniki i gdzie one są umiejscowione bo nie chce mi się całego auta rozbierać. jak pisalem na gazie pali, więc i rozrusznik, i cewka są ok, iskra jest, prądu brak na pzewodzie do pompy poaliwa. Dotarłem do miejsca, gdzie kabel (+) od pompy ucieka pod deske rozdzielczą i tam gdzieś musi ginąć. Może jest tam jeszcze jakiś przekaźnik lub bezpiecznik???? Jeśli nie to co może być przyczyną baku prądu?? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-06-27 14:35:04
Zamostkuj wszystkie odciecia z tego immobilizera dokladanego ma przewaznie 3 |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2012-06-28 08:55:02
Chyba jakaś nieścisłość się wkradła bo u mnie pojawia się we wszystkich samochodach po przekręceniu kluczyka może w Carinie jest inaczej? Pompę najłatwiej sprawdzić na słuch po przekręceniu zapłonu wtedy rusza na dwie sekundy,lub wykręcając śrube z listwy wtryskowej powodzenia z naprawą |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-06-30 11:41:54
A w jakich modelach ? bo ja spotkalem w wiekszosci Toyot ze pompa dostaje zasilanie dopiero po zakreceniu rozrusznikiem i tylko w nielicznych np ZZE111 gdzie pompa ruszala na 2 sek po wlaczeniu zaplonu.Jest to malo istotne ze w kilku modelach rusza juz po zaplonie, dlatego pisze aby testowac podczas krecenia rozrusznikiem aby uniknac bledu podczas diagnostyki. |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2012-06-30 22:30:12
Np. 7A-FE ,ale mała literówka bo chodziło o inne marki i w każdym samochodzie jak dobrze pamięam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-07-01 11:52:54
No to dobrze pamietasz bo w kazdym samochodzie tak jest ...,. ALE W TOYOCIE JEST INACZEJ I warto o tym pamietac ze w Toyocie wiele rzeczy jest inaczej. Dlatego naprawiacze wszystkich marek tak czesto sie na Toyocie wykladaja na pysk. A ogolnie to sa dwa sposoby wysterowania pompy paliwa ... Po zaplonie np Renault -pompa pracuje do puki nie wylaczysz zaplonu wiec podczas wypadku aby zapobiec pozarom stosuje sie udarnosciowe wylaczniki pompy paliwa. Toyota ich nie posiada ale zato gdy tylko niema sygnalu obrotow z silnika to pompa zostaje wylaczona przez ECU. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2012-07-02 13:23:20
Dopisz sobie do listy japońską Carinę 2,0 z '93 w kombiaku Pompa jęczy jakieś 2-3s po włączeniu zapłonu. A na przykład teściowa E10 '96 już nie szczery, włącz zapłon i zewrzyj w diagnozłączu B+ i FP. Zobacz czy pompa zagada. Pozdro. |