[lewarek]naprawa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znalazlem w komorce po sąsiedzie lewarek raczej lewar hydrauliczny produkcji S-ni Pracy PROCZESAM o udzwigu 8 T ale nie dziala,mozna w nim wykręcic stopke ktora unosi ciezar do góry,mozna tez wykrecic srube opuszczania czy odpowietrzania,wykręcilem obie nic ze srodka nie leci wnioskuje ze nie ma oleju,dobrze mysle chlopaki i sluszny wniosek aby nalac do srodka ale ktorędy,ile i jakiego bo jakis remont nie wchodzi w gre coby wymieniac uszczelki lub inne cosik,jak nie bedzie dzialal to na zlom a wazy ok.8kg,jakie Wasze zdanie,Zdjecia nie zamieszcze bo nie naumialem sie jeszcze [

uszczelki na bank dobiorą ci na wymiar w sklepie z uszczelkami ale olej to jakikolwiek najlepiej hydrauliczny o ile się nie mylę

Taki lewar trochę kosztuję więc nawet jak byś miał wydac na jego remont 50 zł to i tak zaoszczędzisz. A jak tak bardzo go nie chcesz to ja mogę przyjąć

zalalem go dzisiaj olejem w ilosci okolo 400mml ale jest jeszcze nie pelny i nie dziala,wyciąga sie reka i wpycha ale nie chodzi na dzwigience,w srodku sluchac jak bulgocze,chybba yrzeba zalac do pelna albo rozebrac i pogrzebac, na zewnątrz nigdzie nie cieknie,czekam na fachowe uwagi ale nie na oferty nabycia

pompka ma przecieki. Wymień uszczelki (to może nie być prote w tak starym sprzęcie).

Cytat:
2012-07-08 18:52:34, michno45 pisze:
czekam na fachowe uwagi ale nie na oferty nabycia

Tak tylko napisałem bo szkoda było by wywalać taki sprzęcior na złom

dolej jeszcze oleju ale już powinien się powoli podnosić. Jak coś to mogę go wziąć.