Carina E problem ze zbierznością

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie. Mam takie pytanko. czy to zbierzność czy łożysko. Jak jade autkiem bez dodawania gazu lub na lekkim gazie auto jedzie delikatnie w prawo. Jak przyśpieszam to auto jedzie prosto. Muszę delikatnie kontrować kierownicą w lewo. Podczas hamowania nic sie nie dzieje. auto nie ściąga. Jako że zbliża się okres wymiany opon i że kupiłem nowe yokochamy to nie chciał bym ich pościnać odrazu. Pytanie czy jechać na zbierzność która kosztuje 70 zł czy dać spokój i szukać gdzie indziej.

jak zainwestowałeś w nowe opony to nie żałuj na ustawienie geometrii kół,zapłać 150,a zwróci Ci się to w złużyciu opon,oby to zrobili bardzo dobrze,łożysko szybciej chuczy i trzeszczy niż jest powodem ściągania ,ale przed geometrią i tak najpierw trzeba sprawdzić zawieszenie ponieważ wedłu mnie każda ingerencjia w zawieszenie powinna zakończyć się ustawieniem geometrii,a jak masz gdzieś luzy to powtarzasz operację po wymianie uszkodzonych części.

w zawieszeniu wymieniałem silentbloki i łączniki stabilizatora czy to ma wpływ na zbierzność ?

Cytat:
2012-10-28 20:50:44, dziaba pisze:
w zawieszeniu wymieniałem silentbloki i łączniki stabilizatora czy to ma wpływ na zbierzność ?

Które "silentbloki" ?
Jak na wahaczu, to jedź na zbieżność.
Wymiana łączników nie ma wpływu na geometrię.
Pozdro.

zbierzność zrobiona ale z protokołu z kompa nie wszystko mam na zielono

W ASO robiłem ostatnio zbieżność w swojej Carinie E, wszystko ustawione tak, że wszystko jest w normie, wszystko na zielono. Koszt 88,56 zł.