Jeszcze większa integracja LKP ! :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Z zamiarem napisania tego tematu nosiłem się już od dawno ale z uwagi na to, że przy końcówce roku mam trochę więcej czasu piszę go teraz. Jak wiadomo wszyscy żyjemy obecnie w era powszechnej cyfryzacji... Bla, bla, bla. Będzie prosto z mostu. Wpadłem na pomysł, który być może przyczyni się do jeszcze większej integracji forumowiczów, członków i ludzi luźniej związanych z naszym wspaniałym Klubem LKP. Widziałem już ten pomysł na kilku inny forach, wrzucam więc i tutaj. W dużym skrócie: większość z nas przynajmniej kilka razy w tygodniu obcuje z komputerem, uważam, że warto byłoby to wykorzystać do jeszcze większej i silniejszej integracji ludzi związanych na różny sposób z LKP.
Można założyć temat w którym będziemy wpisywać dane kontaktowe dzięki którym można będzie skontaktować się z ludźmi ze wszystkich stron Polski.

Przykładowa lista wyglądałaby mniej więcej w ten sposób (z podziałem na województwa):

PODLASKIE:
emde tel: xxx gg (lub inny komunikator): xxx strona FB: xxx

MAZOWIECKIE
Jan Kowalski, tel: xxx gg: xxx strona FB: xxx

etc .etc.

Co sądzicie na ten temat ? Oczywiście podawanie kontaktów byłoby dobrowolne, jeżeli ktoś nie życzy sobie podawać telefonu a z chęcią udostępnia gg, może taką opcję zaznaczyć.

Wypali ? Piszcie jak to widzicie.

Pzdr.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

ja jestem za widziałem ten pomysł na innych forach i tam zacieśnił kontakty między ludźmi z forum

a może znaleźlibyśmy kogoś kto ogarnia tworzenie fajnych stronek (albo coś w tym stylu) i założylibyśmy swój oficjalny profil na mordoksiążce?? fronteraklub tak robi,mercedesiarze też,beemkarze itp.,itd.
Ja mógłbym dać jakieś info na takowy profil ewentualnie nawet pomóc go prowadzić

a co do kontaktów:
gg: 41271140 a na imię mi Marcin

Chciałbym odgrzebać temat poniważ pomysł emde bardzo mi się spodobał i postanowiłem zapodać swój pomysł na zwiększenie integracji forumowiczów.
Niestety na forum nie ma możliwości zainstalowania shoutboxa gdzie możnabyloby jakoś pogadać dlatego pomyślałem o ts3.
Czy zna ktoś program TS3? Program służy do rozmów przez internet, jest darmowy, można założyć własny serwer, podzielić pokoje według tematów rozmów. Fajne jest to że można gadać całymi grupami, liczba osób na kanale jest nieograniczona. Jedyne co byłoby potrzebne to słuchawki z mikrofonem lub inny podobny zestaw jeśli byliby chętni mogę stworzyć prywatny serwer dla naszego klubu i byłaby możliwość pogadania na żywo
Ja korzystam z tego programu od bardzo dawna do gadania ze znajomymi z mojego miasta
Co myślicie o tym pomyśle?

Świetny pomysł z komunikacją w trybie rzeczywistym
Ja proponuje stary dobry IRC. Nie trzeba mieć programu a zwyczajna bramka na stronie nada się świetnie do tego. Jeśli ktoś ma załączony komputer pod nosem zawsze jest dostępny. Ja korzystam z pirc.pl sprawdzone i niewymagające 'ustrojstwo' Nie trzeba się rejestrować i niczego instalować wystarczy założyć kanał.

Pozdrawiam, Valery

Irc może być tylko ja osobiście pisać nie bardzo lubię Jeśli pracuje na komputerze to zawsze mam ts3 pod ręką, mogę rozmawiać ze znajomkami i pracować jednocześnie, a praca na kompie i pisanie na czacie troszke mi miesza
IRC nie jest zabezpieczony nie szyfrowany, na kanał może wejść kto chce, wystarczy znać nazwe kanału, są to plusy i minusy wiec ja w ostateczności mogę być za IRC

Z zabezpieczeniami jest lepiej jak kiedyś KLIK To prawda każdy może wejść na dany kanał, ale w sumie o to chodzi Są minusy jak ze wszystkim bo ideałów nie ma, ale małe okienko 'na pasku startu' w pracy może być na plus.
Zastanawiałem się - może na stronie ladaklub.pl warto by było umieścić bramkę z krótkim opisem co i jak. Wniesiemy trochę życia tam

Valery

[ wiadomość edytowana przez: Valery dnia 2013-01-18 12:51:48 ]

Racja! Na stronie nic się nie dzieje, przydałoby się troche odświeżyć zawartość
Można spróbować z tym ircem. Jeśli możesz to zarejestruj kanał i podaj w wątku bramkę do wejścia

Cytat:
2013-01-18 14:03:14, djmarkus pisze:
Racja! Na stronie nic się nie dzieje, przydałoby się troche odświeżyć zawartość

Oj bo fiknę!!!

Cytat:
2013-01-18 15:37:05, Kamil_H pisze:
Oj bo fiknę!!!

Nie rozumiem tego śmiechu ostatnio na stronie zagościł artykół z 2009r ze zlotu wspominkowego którego sam byłem uczestnikiem ale niestety fotki gdzieś poznikały od tamtej pory nie zauważyłem zmian.

Wersja wstępna czata gotowa

Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek.

[ wiadomość edytowana przez: Valery dnia 2013-01-18 18:48:00 ]

Jeśli nie widać tu okienka z czatem to należy wejść na stronę - KLIK -
Wpisać swój nick i nazwę kanału: #LKP

[ wiadomość edytowana przez: Valery dnia 2013-01-18 18:51:55 ]

Wiadomość dla administratora strony

w celu umieszczenia na stronie 'okienka' z czatem
Code:
 <src="http://pirc.pl/bramka_iframe/LKP/" width="600" height="400">Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek.</iframe> 

Jeśli ktoś lubi mieć własny program do obsługi Irc to można zainstalować dodatek do przeglądarki Mozilla firefox o nazwie Chatzilla albo zwykłego klienta np. mirc, XChat ect.

Cytat:
2013-01-18 18:07:24, djmarkus pisze:
Nie rozumiem tego śmiechu ostatnio na stronie zagościł artykół z 2009r ze zlotu wspominkowego którego sam byłem uczestnikiem ale niestety fotki gdzieś poznikały od tamtej pory nie zauważyłem zmian.

Poczytaj kolego TUTAJ. Jak już poczytasz, to zobaczysz, że cudem jest, że ta strona w ogóle istnieje. Ja oferowałem swoją pomoc w jej administrowaniu. Ogólny zachwyt, oh i eh. Ktoś tam nawet pisał, że artykuły będzie dostarczał. Haseł dostępu do dziś nie dostałem a było to ponad pół roku temu...

A poczytałem i wszystko mi pojaśniało w głowie byłbym za gdybyś trche życia i rozwoju wprowadził na stronę