Problem z odpalaniem Matrix

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bigelektron - do tej pory nie miałem żadnych problemów z moją super furką Matrixem z silniczkiem 2ZZ-GE (jestem z niej mega zadowolony, w przeciwieństwie do Ave Verso z silnikiem 1CD-FTV).
Ale ostatnio mam problemy z odpalaniem - u mnie jest tak, że muszę wcisnąć sprzęgło, żeby odpalić, a jak nie wcisnę do końca to nie chce mi odpalić, muszę cisnąć na maksa sprzęgło.
Czy tam jest jakiś czujnik, czy to już kończy się sprzęgło (bo czuję już po ostrej jeździe, że się kończy )

Chodzi ci o to ze jak nie wcisniesz to nie kreci rozrusznikiem?

Dokładnie nie załącza rozrusznika - co to może być?

Cytat:
2013-01-06 00:39:09, Alien_Obcy pisze:
Dokładnie nie załącza rozrusznika - co to może być?

No jest tam taki switch to go wymien albo podreguluj albo napraw jak nie dziala prawidlowo i faktycznie trzeba mocno dusic w podloge.A ile masz dywanikow pod nogami?

A gdzie jest ten przełącznik? Czy on jest podpięty do pedału? Jak on fachowo się nazywa? Nie mogę go zlokalizować w toyodiy, ani w manualach do Trixa.
Faktycznie mam 2 dywaniki - muszę jeden wyciągnąć, ale przy jednym też trzeba było mocno wciskać sprzęgło

Chyba go znalazłem - czy to jest to?:
Clutch switch

Czy mam go psiknąć sprayem do styków? Czy coś tam można podregulować?

[ wiadomość edytowana przez: Alien_Obcy dnia 2013-01-06 01:04:48 ]

[ wiadomość edytowana przez: Alien_Obcy dnia 2013-01-06 01:10:47 ]

Psiknąłem kontakt spreyem i rozruszałem ten przełącznik, który jest przy samym pedale sprzęgła i włącza się na samym końcu skoku pedału - dopiero jak zaskoczy to kręci rozrusznik. Muszę dosztukować dłuższy kawałek walca z gumy, który jest na trzpieniu tego przełącznika, tak, żeby wcześniej kontaktował (niestety nie ma opcji regulacji trzpienia).
Jak dla mnie to amerykański wynalazek...

Na przyszłość jak mi się całkowicie rozwali, to jak można to zewrzeć na stałe? Chciałbym być przygotowany na takie akcje, abym odpalił samochód.

[ wiadomość edytowana przez: Alien_Obcy dnia 2013-01-06 13:30:40 ]