Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2013-01-19 12:16:28 Sprzedam z wielkim żalem:
Omega Bfl Irmscher Kombi rok prod.2000, przebieg 165 tkm ,benzyna+LPG (STAG 300,reduktor Gurtner,butla w kole zapasowym 36l) kolor-Graphit Perla Efect, Wyposażenie: -automatyczna skrzynia biegów -elektr.szyby przód i tył -elektr. i podgrzewane lusterka zewnetrzne -klimatronik dwustrefowy -wspomaganie kierownicy (serwotronic) -elektr.regulacja foteli przednich -podgrzewane fotele przód i tył -tempomat -centralny zamek z pilotem -komputer pokładowy -nawigacja (europa zachodnia)kolorowy wyswietlacz) -ABS -Airbags przód i boki -skórzana tapicerka (czarna,żadnych pekniec,przetarc) -xenony + spryskiwacze -regulacja kierownicy -hak holownicz (wpinany) -szyberdach elektryczny -grzanie postojowe "Webasto" z pilotem Pakiet Irmschera: -przedni zderzak -grill -kierownica ze sterowaniem radia -tłumik koncowy -tylna lotka na klapie -zamykacze w drzwiach (nie znam fachowej nazwy ) Dodatkowo auto jest wyposażone w system doswietlenia "Coming Home", system komfortowych kierunkowskazów, automatyczne domykanie szyb po zamknieciu samochodu i wspomniane wczesniej dogrzanie silnika z pilotem (w zime super temat). W pakiecie są 4x alufelgi 17" z oponami letnimi 235/45/17 (dwie w zeszłym roku kupione) i 4x alufelgi z oponami zimowymi 205/60/15 (dwie kupione w grudniu, Hankook) W zeszłym roku było robione: -wymiana koncówek w zawieszeniu przednim -nowe tarcze + klocki na przodzie -wymiana rozrządu -oleje i filtry, -wymiana oleju i filtra w ASB Do zrobienia: -podciekające pokrywy zaworów,( w pakiecie dorzucam aluminiowe pokrywy z uszczelkami, które kupiłem w zeszłym roku) -rdza (są dwa małe ogniska rdzy w progach w tylnej czesci) Omege posiadam 3 lata,użytkowane jest w Niemczech.Stan auta oceniam na bardzo dobry. Dla chetnego na zakup oferuje nocleg u mnie (bo jest kawałek do przejechania) i pomoc na miejscu w sprawach papierkowych (ubezpieczenie,tablice zjazdowe). Cena:4.700 Euro Jak cos ominąłem to pytac [ wiadomość edytowana przez: erwinomega dnia 2013-01-19 12:21:38 ] |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-01-19 15:49:05 |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2013-01-19 19:25:11
Dzieki za fotki i za uswiadomienie nazwy "rygielki" Człowiek sie całe życie uczy A tak na marginesie to może Piotrek Granata bedziesz miał na zloty i jazdy indywidualne,a mojego kombiaczka na rodzinne urlopy |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-01-19 22:46:26 juz widze jak nie jedziesz w KJSie na zlocie w koncu nawet Jeepem pojechales, tego nie da sie nie przejechac, wiek nie ma znaczenia |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2013-01-20 00:13:18
Pożyjemy,zobaczymy ,ale (prawie) trzymam kciuki |
ravba LOB NET MEMBER Omega Irmscher Ustrzyki Dolne | 2013-01-22 17:06:52 Sroga cena Panie |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2013-01-22 21:22:59
Jakosc musi kosztowac |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-01-22 21:32:12
no tanio nie jest... ...ale jakby tak w sumie policzyć... ...to kierowajka z tysiak (też byłem w szoku!); zderzak z tysiak a jest nówka; dodatkowe koła 17" z tysiak; instalka lpg ze 3 tysiaki... i się robi cena prawie normalna, jak za co niektóre ładne świeżo sprowadzone omegi, przed zrobieniem "pakietu startowego" + do opłat, bez lpg, za to z elegancko skręconym budzikiem z 300 na 178tys km więc... chyba nie jest tak źle |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2013-01-22 22:04:36
Dzieki Piotrek. Tego posta bede czytał codziennie,aż dotrze do mnie,że nie chce sprzedawac mojego kombi.Żona już na mnie patrzy jakos dziwnie na samą mysl,że odważyłem sie ogłoszenie zapodac |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2013-01-24 08:21:18
Zgadzam się z przedmówcą, a gdzie jeszcze akcyza.....? |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2013-01-24 09:18:53 Cena nie jest sroga, tylko normalna w Niemczech dla takich aut w takim stanie i takim przebiegu. Niestety żyjąc w lekko pazernej Ojczyźnie mamy bonusy skarbowo-celne do takiego auta w postaci blisko 5 tys. pln.
Tak jak 7gsi napisał, Erwin ja ją widziałem i twoja omega jest po prostu za dobra na polskie warunki, musisz nią przejeździć jeszcze minimum 300 tys. mieć co najmniej dwie- trzy kolizje, jeden wypadek (ale bez żadnych ofiar w ludziach - bo wtedy można napisać bezwypadkowa) i wtedy dopiero możesz zacząć ją sprzedawać do Polski, gdzie pojawi się w okazyjnej cenie po klepaniu, szpachlowaniu i delikatnym skręceniu licznika jako rodzynek z Niemiec. Auta z normalnymi przebiegami z Niemiec nie przyjeżdżają do Polski, przyjeżdżają tylko takie którym przy przyjeździe do Polski dziwnie ubywa po drodze kilometrów i przybywa trochę chemii na nadwoziach. |
ravba LOB NET MEMBER Omega Irmscher Ustrzyki Dolne | 2013-01-24 14:19:01
w zasadzie to miałem na myśli. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-01-24 16:38:48
zadzwoń do jakiego handlarza, to nagle się okaże, że akcyza nie jest aż takim problemem |
ravba LOB NET MEMBER Omega Irmscher Ustrzyki Dolne | 2013-01-24 17:31:34
a jak już kupię auto od takiego "handlowca" to przy pierwszym zdjęciu boczków lub wykładziny znajdę to rozkład jazdy autobusów PKS Nie o to chodzi, jak by to był taki stan (jaki jest opisywany) i pełny pakiet Irmschera to kto wie........ null39396137 |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2013-01-24 18:41:03
Prawda jest brutalna-niestety.
Stan jest taki jak opisany,a gdyby to był pełen pakiet irmiego to cena byłaby jeszcze bardziej sroga |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-01-24 18:58:50
...niejaki moderator Immo proszony jest o zignorowanie tego fragmentu, lub skasowanie w/w bez czytania |
profil-usunięty | 2013-01-24 19:00:54
|
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2013-01-24 19:09:35
Nic mi tu nie kasowac,informacja dla krnąbrnych kupujących i dla potencjalnych sprzedających .... |
ravba LOB NET MEMBER Omega Irmscher Ustrzyki Dolne | 2013-01-24 19:17:04 A tak się zapytam przy okazji, jaka jest możliwość spotkania O Bfl Kombi Irmscher -na ploskich drogach w pełnym pakiecie . W pełnym .......... [ad [ wiadomość edytowana przez: ravba dnia 2013-01-24 19:29:20 ] |