Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-07-03 09:17:15 wykręcenie sondy lepiej idzie po podgrzaniu, choć w starym aucie nigdy nie idzie łatwo;
co do skrzyni, to jaki silnik, jaka skrzynia, jaka wtyczka? |
Zjak LOB SYMPATYK Opel Omega B Lublin | 2013-07-04 22:00:42 |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-07-04 23:10:07 patrzę na fotę i nie wiem o co chodzi.
zaznacz gdzie masz kłopot albo to jakoś opisz, albo już późno i wolno myślę |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-07-05 23:18:16 patrzę zatem jeszcze raz i jeszcze raz czytam.
jeśli problem polega na wyjęciu plastikowego bolca z zapadkami który trzyma wtyczkę przy skrzyni, to trzeba wcisnąć te zapadki jakimś małym śrubokrętem tak aby "złożyły się" i przeszły przez to "ucho", i pociągnąć za wtyczkę do góry. Albo po protu mocniej szarpnąć i olać te zapadki, a potem poskładać na trytytkę. Tylko czy na pewno o takie coś chodzi ? Czy jest jakiś inny problem którego nie widzę / nie rozumiem ? |
Mr_Brayan LOB MEMBER MV6+LPG/CBR900RR Płozy/Szczytno | 2013-07-06 07:15:46 Uchwyt zostaje w skrzyni. Nic nie trzeba ściskać ani szarpać.
Gniazdo +wtyczka wysuwa się z uchwytu. Spróbuj wzdłuż skrzyni przesunąć |
Zjak LOB SYMPATYK Opel Omega B Lublin | 2013-07-07 18:47:44 Sprawa wysunięcia z uchwytu jest już opanowana, teraz tylko trzeba odkręcić nakrętkę sondy, ale nie mam klucza 22mm, płaskiego.Jutro pewnie przyjdzie sonda, bo czekam od środy, miał być priorytet.
|
Zjak LOB SYMPATYK Opel Omega B Lublin | 2013-07-09 18:57:23 Sprawa zakończona pomyślnie. Sonda została wymieniona w serwisie.
Całkiem przypadkowo podjechałem do serwisu i od ręki mi wymienili. Sam bym sondy nie odkręcił, bo mechanik musiał podgrzewać palnikiem. Przy podłączeniu do kompa, okazało się, że usterkowy jest czujnik wałka rozrządu, który od razu udało się wymienić. Dziękuję wszystkim za pomoc. |