Przebieg w yaris I D4D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie czy ktoś wie gdzie w yarisie D4D 2004 zapisany jest przebieg czy tylko w sterowniku silnika czy jeszcze w jakimś innym miejscu chodzi mi o to czy jakby kręcił jakiś amator czy da się jakimś sposobem wyciągnąć rzeczywisty przebieg

W Toyocie przebieg jest tylko w pamięci zegarow można krecic dowoli i dlatego kreca.Znajomy ostatnio chciał kupic Previe z przebiegiem 200tys ale ostatnio miała w Niemczech 450tys

Nie wiem czy pamiętasz mój wątek o błędzie P1229 i problemach z yarisem problemem były wtryskiwacze , tam gdzie robili testy tych wtryskiwaczy i rozbierali je powiedzieli mi że nie mają żadnego zuzycia mechanicznego tylko w środku były brunatne od rdzy i że to woda i że po tych wtryskach wygląda że przebieg 98 tyś jest oryginalny choć ja w to nie wierzę w samochodzie 9 cio letnim dlatego tak drąże bo jestem ciekawy jaki przebieg jest rzeczywisty

A może jest rzeczywisty, u mnie już teraz w 9 latku corolla verso 2.0D-4D budzik pokazuje 80200 km ale sprowadzałem go w 2008r sam z niemiec, wtedy miała 25tys. Robię rocznie ok 10tys.km i jak ją będę sprzedawał to kto mi qrwa uwierzy że to prawdziwy przebieg?

Cytat:
2014-01-12 13:59:30, tomi150 pisze:
A może jest rzeczywisty, u mnie już teraz w 9 latku corolla verso 2.0D-4D budzik pokazuje 80200 km ale sprowadzałem go w 2008r sam z niemiec, wtedy miała 25tys. Robię rocznie ok 10tys.km i jak ją będę sprzedawał to kto mi qrwa uwierzy że to prawdziwy przebieg?

A mój 2008r ma teraz 115tys i ubezpieczyciel zawsze się pyta ile ma naprawdę. to mu tlumacze ze kupiłem diesla bo lubie diesle pozatym to był najmocniejszy silnik jaki moglem zamowic do kombi.W tylku mam ekonomie lubie jak mi dobrze przyspiesza z każdego biegu.

mało jest takich samochodów ale są mój teść sprzedał w zeszłym roku 10 letni samochód z przebiegiem 36 tysięcy i miał go od nowości z salonu , i w tym co kupił też tak mało jeżdzi , mało ale w miarę regularnie

Cytat:
2014-01-12 14:14:54, piotrekaudi pisze:
mało jest takich samochodów ale są mój teść sprzedał w zeszłym roku 10 letni samochód z przebiegiem 36 tysięcy i miał go od nowości z salonu , i w tym co kupił też tak mało jeżdzi , mało ale w miarę regularnie

Znaczy codziennie po 10 metrow robil?

Zanim zacznie się śmiać warto był by pomyśleć czy umie się liczyć, 10 km dziennie robił

piotrekaudi - chyba nie masz poczucia humoru ...

Alien Obcy mam poczucie humoru ale pewnie żle to zrozumiałem , zrozumiałem że chciałeś pokazać w ten sposób że to nie możliwe bo musiał by jezdzic 10 metrów dlatego poprawiłem . Ok

Cytat:
2014-01-18 14:41:17, piotrekaudi pisze:
Alien Obcy mam poczucie humoru ale pewnie żle to zrozumiałem , zrozumiałem że chciałeś pokazać w ten sposób że to nie możliwe bo musiał by jezdzic 10 metrów dlatego poprawiłem . Ok

Rownie niewiarygodne co 10m zakladajac ze jezdzil codziennie do pracy i spowrotem,czasem na zakupy na stacje itd. Ile przejezdzal od odpalenia do zgaszenia?Niechcialbym takiego samochodu już lepszy taki po 150 tys.

Tu masz rację mogłem wziąść tą corsę praktycznie prawie za darmo a jednak zdecydowałem się na yarisa