Falowanie obrotów w 2AD-FTV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem z falowaniem obrotów na biegu jałowym,
EGR wyczyściłem, przepustnica wyglada jak nowa, wlałem środek do czyszczenia wtrysków ostatnio tankuje na shelu
a obroty faluja.
Na zimnym i na ciepłym nie ma znaczenia , czasem jest ok.
Gdy zaczną falować dodam parę razy gazu i już jest oki ten zaworek na pompie paliwa też przejrzałem wyczyściłem i niestety już mi brak
pomysłów a może to któryś z wtrysków leje bo czasami silnik tak dziwnie nierówno działa
http://youtu.be/evs5QOhu2yo tak właśnie się zachowują.
Proszę o pomoc bo wkurza mnie to.

Czy to jest przerobiony angol? skad takie zegary??
Wypnij kostke z alternatora czy przestanie?

już wypinałem ta kostke cztero pinowa i nic
to nie angol tylko filmik z youtybe z tym samtm problemen co ja mam
już walcze z tym prawie rok i nic i nikt nie potrafi mi pomuc.

Cytat:
2014-02-09 21:35:56, przemo81 pisze:
już wypinałem ta kostke cztero pinowa i nic to nie angol tylko filmik z youtybe z tym samtm problemen co ja mam już walcze z tym prawie rok i nic i nikt nie potrafi mi pomuc.

A jakie ma korekcje na wtryskach po nocy i na cieplym?
Czy oprogramowanie jest najnowsze?

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2014-02-09 21:59:10 ]

oprogramowanie jest wadług aso nainowsze 305a7000
wtryski
-0,5
-0,2
0,3
-0,2
to jest korekta na ciepłym na zimnym nie robiłem

kolego bigelektron obroty przestają falować ja odłącze wtyczke od
przepływomierza powietrza.

Cytat:
2014-02-09 22:21:18, przemo81 pisze:
kolego bigelektron obroty przestają falować ja odłącze wtyczke od przepływomierza powietrza.

A jak odepniesz od EGRu to tez?

nie odpinałem EGR-a tylko przepływke teraz na próbę zaślepiłem EGR
i zobacze jak to wtedy bedzie.Sugerowano mi zebym wymienił zaworek scv na nowy i tak zrobiłem pomogło ale na krótko.

zaślepienie egr-a nic nie dało znowu zaczęło falować i odpięcie przepływki pomogło silnik nie falował co jest grane?
proszę o pomoc bo sił już brakuje.

[ wiadomość edytowana przez: przemo81 dnia 2014-02-10 19:43:43 ]

Cytat:
2014-02-10 19:35:42, przemo81 pisze:
zaślepienie egr-a nic nie dało znowu zaczęło falować i odpięcie przepływki pomogło silnik nie falował co jest grane? proszę o pomoc bo sił już brakuje. [ wiadomość edytowana przez: przemo81 dnia 2014-02-10 19:43:43 ]

No w tym przypadku na odleglosc ci nie pomoge bo winne jest cos co uznales ze jest ok lub niedokładnie wyczysciles.

w aso powiedziano mi ze powinienem wymienic zaworek scv na ten po
modernizacji i wgrać nowy soft ale warunkiem wgrania softu jest właśnie wymiana tego zaworka pokazali mi go jez wiekszy dłuższy widziałem jak zamontowali go w ravce

Cytat:
2014-02-10 20:54:33, przemo81 pisze:
w aso powiedziano mi ze powinienem wymienic zaworek scv na ten po modernizacji i wgrać nowy soft ale warunkiem wgrania softu jest właśnie wymiana tego zaworka pokazali mi go jez wiekszy dłuższy widziałem jak zamontowali go w ravce

No to się zdecyduj bo 3 posty nizej pisales ze masz najnowszy soft to masz czy nie???
A soft niema nic do scv można go wgrac niezależnie.I były softy na których wlasnie falowaly obr ale nie pamiętam o jakim nr.

ok pojadę do aso i wgram najnowszy i dam znacz czy pomogło dzięki za zainteresowaniem się tematem
pozdrawiam

nowszy soft ma numer 305A7040 tak zrozumiałem albo 7060 coś tak servisant powiedział ale nie chca wgrać samego softu bez wymiany zaworka o co im chodzi?

Cytat:
2014-02-11 20:37:02, przemo81 pisze:
nowszy soft ma numer 305A7040 tak zrozumiałem albo 7060 coś tak servisant powiedział ale nie chca wgrać samego softu bez wymiany zaworka o co im chodzi?

Niewiem o co im chodzi ale zawsze wgrywam najnowszy soft i wtedy jest ok .Natomiast wymiana scv guzik pomoze.Dwa razy wymieniłem i nic to nie zmienilo Dopiero wysylka do Mabi a oni wymieniają scv na większy i obudowę pompy plus podkrecaja ciśnienie.

Big - "koledzy po fachu" z ASO Toyota Toruń zaproponowali rozwiązanie polegające na wymianie zaworka SCV z wersji kompakt na wersję konwencjonalną i zmianę wersji softu na 305A7040, ale nie chcą tego zrobić koledze bez wymiany zaworka SCV.
Czy możesz sprawdzić u siebie czy ta wersja jest prawidłowa?
Czy jest sens wymiany zaworka z krótkiego na długi ???
Jak do nich przemówić ludzkim głosem, żeby zrobili sam upgrade soft'u ??? Bo idą w zaparte ...

podesłana mi kosztorys z aso odnośnie wymiany zaworka na nowy
A04226-26020+programowanie.
Co kolega Big na to?

Cytat:
2014-02-12 13:51:57, przemo81 pisze:
podesłana mi kosztorys z aso odnośnie wymiany zaworka na nowy A04226-26020+programowanie. Co kolega Big na to?

Na co???

Big jeszcze raz - "koledzy po fachu" z ASO Toyota Toruń zaproponowali rozwiązanie polegające na wymianie zaworka SCV z wersji kompakt (wcześniej już został nowy założony) na wersję konwencjonalną A04226-26020 i zmianę wersji softu na 305A7040 (stara wersja to 305A7000) , ale nie chcą tego zrobić koledze bez wymiany zaworka SCV.
Czy możesz sprawdzić u siebie czy ta wersja jest prawidłowa i można ją wgrać na zaworku SCV konwencjonalnym?
Czy jest sens wymiany zaworka z krótkiego na długi ???
Jak do nich przemówić ludzkim głosem, żeby zrobili sam upgrade soft'u BEZ WYMIANY SCV ???
Bo idą w zaparte ... i nie chcą tego zrobić oddzielnie.

Cytat:
2014-02-12 21:34:51, Alien_Obcy pisze:
Big jeszcze raz - "koledzy po fachu" z ASO Toyota Toruń zaproponowali rozwiązanie polegające na wymianie zaworka SCV z wersji kompakt (wcześniej już został nowy założony) na wersję konwencjonalną A04226-26020 i zmianę wersji softu na 305A7040 (stara wersja to 305A7000) , ale nie chcą tego zrobić koledze bez wymiany zaworka SCV. Czy możesz sprawdzić u siebie czy ta wersja jest prawidłowa i można ją wgrać na zaworku SCV konwencjonalnym? Czy jest sens wymiany zaworka z krótkiego na długi ??? Jak do nich przemówić ludzkim głosem, żeby zrobili sam upgrade soft'u BEZ WYMIANY SCV ??? Bo idą w zaparte ... i nie chcą tego zrobić oddzielnie.

A co to mało jest ASO w okolicy jedz do innego...laske robia czy co w końcu to jest odpłatnie.
Oczywiście ze lepszy jest większy scv ,ale niema zadnych przeciwwskazan aby nie zrobić reprogramacji.A co do nr reprogramacji to jest taki burdel ze praktycznie trzeba zapiac tester i sprawdzić która jest nowsza