Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2014-02-10 21:31:45 Szkoda całkowita to tylko taka nazwa. Nikt Ci auta nie zabierze, ani nie każe oddać na złom. Oznacza to tyle, że naprawa jest droższa, niż 70% wartości auta. Wtedy masz 3 opcje:
-bierzesz pieniądze w wysokości 70% wartości auta i naprawiasz sobie na własną rękę -naprawiasz bezgotówkowo, ale może nie starczyć na oryginalne części i zrobią Ci na zamiennikach -Bierzesz pieniądze, a reszte samochodu ubezpieczalnia odkupuje od Ciebie za 30% ceny (czyli dostajesz łącznie 100% ceny rynkowej). Moje espero miało już 3 kasacje, więc się nie przejmuj ![]() P.S. Na szkodę całkowitą nie możesz pozwolić, lub nie. Ona po prostu jest stwierdzana na podstawie wartości samochodu. Jedynie możesz się kłócić o to, ile Twoje auto jest warte (często zaniżają cenę rynkową od której dostajesz pieniądze) Pozdr. [ wiadomość edytowana przez: robertkaluza dnia 2014-02-10 21:33:05 ] |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2014-02-10 21:52:54 Jest dokładnie tak jak kolega niżej piszę. Ja też miałem szkodę całkowitą z Espero. Nosek, maska, pas przedni, lampa i zbiornik płynu wspomagania. Samochód naprawiłem za 500 zł. Blacharka. Robociznę miałem w ramach odwzajemnienia w stosunkach zawodowych. Nie przejmuj się. Pas się wyciągnie, a resztę sobie wymienisz. Jeszcze Ci pieniędzy zostanie. |
![]() Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-02-10 22:20:43 |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2014-02-11 08:28:56 ![]() ![]() ![]() |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2014-02-11 10:35:51 Mój był trochę słabiej trzaśnięty, ale dostał "z ukosa" w okolice akumulatora, Więc prostowania było trochę. Tobie wystarczy chyba tylko to:
Pas przedni Pozdr. |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2014-02-11 11:59:42 Oryginalny pas przedni mam na zbyciu jak coś Nowy. Miałem założyć do swojego ale tamten wyciągnęli. |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2014-02-12 11:28:27
No właśnie tak patrzę co łoni tam piszą o tych 70% jak przecież będzie naprawiany z OC sprawcy ![]() |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2014-02-12 15:47:54
Ja miałem na myśli pierwszą część wypowiedzi, że nikt samochodu nie zabierze. Winny się tłumaczy ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2014-02-12 18:13:03
O proszę - kolega żyje ![]() |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2014-02-12 19:12:13
No to przy pierwszej kasacji zawaliłem, bo żeby było szybciej robiłem to ze swojego AC (tak, tak - miałem AC na Espero przez rok ![]() Dopiero później mój ubezpieczyciel się dogadywał z ubezpieczycielem sprawcy... Pozdr. |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2014-02-12 20:46:52 Z OC sprawcy jest tak jak napisał Michał. Naprawa jest do 100% wartości auta tylko auto ma szczątkową wartość.
Pozdrawiam |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2014-02-12 21:03:20 Spoko - źle nie wygląda. Wyjdzie z tego.
Tak patrzę na te zdjęcia i nie wierzę ....ile tam u Was jest śniegu ...??? ja pier... U nas od dwóch tygodni ani grama nie znajdziesz. W dzień jest +7 stC. Z perspektywy czasu uważam, że esperakiem nie powinno się jeżdzić w zimie (z uwagi na sól). Gdybym tego przestrzegał to pewnie do dzisiaj jeszcze miałbym ten samochód... |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-02-13 00:01:09
Kurwa!!..Teraz to piszesz ???!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-02-13 16:24:17 Rzeczooglądacz przychodzi w piatek.
Czy będzie go interesował stan auta "przed" i czy pokazać mu faktury z ostatnich napraw? Jak myślicie jak może zostać wyceniona wartośc auta "przed"? @nawigator Zdarzenie miało miejsce w woj. podlaskim. Śnieg nadal leży na biegówkach można śmigać. Z tym niejeżdzeniem w zime to cos jest. Naszego Esperolota sporo zim ominęło ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2014-02-14 22:11:03
...Nie jest to "coś" tylko klucz do sukcesu. Gdyby nie sól to producenci nie mieliby co robić. W ub. zimę w największe mrozy próbowałem przerzucić się na autobus i tramwaj coby samochód trochę od soli uchronić ...ale nie jest to takie proste jakby się wydawało. Wcześniejsze wstawanie, czekanie na przystankach, mróz, choroby, lekarstwa.... ech... średni był z tego interes. Najlepiej sprawdziłby się 3'ci samochód - jakieś padło którego nie będzie szkoda ...ale padło też wymaga nakładów, żeby jeździło więc jesteśmy w punkcie wyjścia ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2014-02-14 22:34:45 Nie padło, tylko coś współczesnego nierdzewiejącego ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-06-22 13:11:08 Witam,
Autko jest juz w 100% sprawne i jest lepiej niż przed ![]() Znalezienie części i złożenie wszystkiego do kupy trochę mi zajęło. Esperolot ze względu na dobry stan wyceniony został przez rzeczoznawcę na 2200zł. Auto poskładałem sam a koszy części wyniosły niecały tysiąc złotych (trochę mniej niż przyznane odszkodowanie). Oprócz blacharki kupiłem min. nowe lampy, firmową chłodnicę i wymieniłem też miskę olejową. Może i nie warto było robić takiej naprawy ale lubię to auto. Jest komfortowe, ma wygodne fotele recaro a i poradzi sobie z gorszą, leśną drogą. Pozdrawiam, R PS. Wczoraj w nocy o mało nie potrąciłem łani. Niewiele brakowało i miałbym powtórkę z rozrywki... |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-06-22 13:54:36
Rany!!...co tu za słownictwo panuje ostatnio! ![]() Po polsku pisze się raczej : [B].." wyniosłem kosz(e) części"... [b/] ![]() Tak czy siak, fajnie , że zreanimowałeś woza ![]() P.S. /takj się składa, że często jeżdżę służbowo lanosem (nie narzekam) ..wczoraj miałem okazję być wiezionym Espero..oj! już nie pamiętałem jaki to KOMFORT..nie ma porównania..żadnego!/ |