Samara - przełożenie długich błotników i maski na krótkie/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzińdybry, planuję kupić Samarę, która ma mocno przeżartą rdzą długą maskę i skorodowane błotniki. Posiadam zadbane krótkie błotniki + maskę + nosek i grill z dawnej rozbiórki ... Czy przełożenie maski i błotników teoretycznie powinno odbyć się bez komplikacji ? Czy jest prawdopodobnie przy takiej operacji sporo roboty... Zaznaczam, że auto chcę kupić na kilka miesięcy i nie zależy mi, by elementy te były dokładnie spasowane itp.

A co potem? Na złom?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Ogólnie to prawie wszystko jest sprawne technicznie. Podłoga zabezpieczona bitexem bez widocznych dziur. Przegląd ważny do końca sierpnia, ważność butli LPG kończy się jakoś w sierpniu. Dalsza inwestycja jest dla mnie nie opłacalna (przekładanie butli ok. 150 zł za używaną, przegląd 160 zł, OC), więc pod koniec wakacji będą chciał ją sprzedać w całości za ok. 1000 zł, lub wymontuje co się da, a budę na kołach zabierze laweta do punktu autozłomowania. Jest to w sumie idealny egz. na udział w Złombolu, ale nie mam funduszy na taką imprezę. Tą akurat ładę chciałbym kupić ze wzgl. na to, że ma hak, a w wakacje planuję wykonać kilkanaście kursów z przyczepą (remont i porządki na działce). Maskę mógłbym jakoś połatać itp. lub kupić używaną długą, ale akurat mam krótkie błotniki i krótką maskę, więc pomyślałem o przekładce i polakierowaniu (albo i nie).

Nie wierze, że on sie zapytał o to, co właściciel będzie robił ze swoim samochodem za pół roku, a co lepsze, właściciel ten opowiedział mu historie swojego życia, jakby był przesłuchiwany na komisariacie.

Fragles94, ja się spytałem dlatego o przyszłość auta, bo jeżeli ma zamiar auto potem zezlomować, to nie ma większego sensu robić auta na tip top. Jeżeli ma natomiast amiar auto odsprzedać, to musi zrobić ładnie. Co sobie pomyślałeś, ja nie wiem. Ale z wypowiedzi wynika, że nic ciekawego.

-----------------

Oczywiście udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi z myślą, że może ktoś będzie chętny na odkupienie auta lub części pod koniec sierpnia. Tak czy inaczej nie wiem do tej pory czy taka przekładka jest prosta do wykonania ...

No widzisz, rozumiemy się bez zbędnych słów.

Co do przekładki, to jak znam ruską motoryzacyjną myśl, to powinno dać się to zrobić bez większych problemów. Nie jestem tylko pewien reflektorów, czy będą pasować. Chyba będzie łatwiej i taniej użyć maty szklanej i żywicy do naprawy.

Miałem w życiu parę Samar, ale one się nie psuły, więc nie miałem okazji jej naprawiać i dla tego mało znam ich budowę.

-----------------