Dziwny kolor katalizatora rav4 04-05r 2.0 VVTI 150ps

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam po złozeniu Rav4 w ktorej po jezdzie probnej wyskoczył mi błąd

P0420 - Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)

A ze auto jest z Włoch i jezdzila nim kobieta to czuje ze bedzie dojechane do konca)))))

No i zaczalem od swiec i oczywiscie 3 oryginalne od nowosci wypalone masakrycznie a jedna jakaś z kosmosu

no i dziwi mnie kolor katalizatora po wierzchu wyglada jakby go ktos posypał posypką z czerwonej cegły a ravek mialem duzo i nigdy czegos takiego nie widzialem na katalizatorze

czy to wyglada na jakis zapchany katalizator?? wykrecilem sonde po zaswieceniu lampką widzę ze sitko jest ale nie widze czy jest zapchany bo slabo widac.

Czy ktos moze wie czy kat jest zapchany bo jak cos to mam drugi takie to podmienie. No i czy jak ktos dlugo jezdzil na takich swiecach bo widac ze auto jezdzilo jak na dwoch garach to mogl jakos zapachac tego katalizatora ze on tak wygląda???

[quote]
Wyglada to jak przypalone bloto na wydechu.A na blad kata wsadz w tulejke sonde za katem i będzie ok.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2015-03-11 20:55:31, Bigelektron pisze:
[quote] Wyglada to jak przypalone bloto na wydechu.A na blad kata wsadz w tulejke sonde za katem i będzie ok.

Akurat juz wymienilem na drugiego ładnego kata z inna Sondą i teraz zobacze tylko w tej wersji jest jeszcze drugi kat z sonda pod podłogą ma on duze znaczenie??

I powiedz jak mam zrobic z ta tulejka bo nie bardzo wiem