Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2015-07-02 19:37:56 witam. no i nowy problem się zrodził. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że klima w esperaku zdarza się , że nie włącza się w ogóle. jak zaskoczy to mrozi super jednak po wyłączeniu i ponownej próbie nie chce zagadać. dwa razy tak miałem w ciągu miesiąca. chłodnica i węże i nabicie 2 lata temu miało miejsce. Obstawiał bym elektrykę ale od czego zacząć. bo jeżeli włączę i chłodzi to działa perfekcyjnie. proszę o sugestie |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2015-07-02 23:49:55 Może włącznik ??? |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2015-07-03 09:39:17 i mnie się tak wydaje. gdyby była niesprawna nie zagadała by wcale a nie od niechcenia.. zresztą jak zaskoczy to mrozi okrutnie. a w te upały ciężko bez niej wytrzymać. |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2015-07-04 20:02:11 dziś to samo. rano zrobiłem trasę i działała super. mroziła. po południu nie włączyła się wcale jak z dzieckiem jechałem a upał dziś aż strach. muszę do elektryka podjechać |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2015-07-05 12:44:03 Kontrolka się zapala? Słychać cyknięcie sprężarki? ----------------- czasem tu zaglądam |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2015-07-06 19:22:28 kontrolka się zapala ale cyknięcia nie słychać wtedy kiedy oczywiście nie zagada. ale jak zagada to mrozi niesamowicie |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2015-07-06 19:29:31 Czyli wyłącznik można wykluczyć. Tak się zastanawiam czy czasem nie masz za dużej ilości czynnika w układzie (na co wskazywałoby stwierdzenie że mrozi niesamowicie), i przez to za wysokiego ciśnienia przy którym też sprężarka nie wystartuje. Ale nie wiem czy to słuszny trop. ----------------- czasem tu zaglądam |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2015-07-06 20:45:35 chłodnice i przewody wymieniałem 2 lata temu i wtedy też była nabijana i działała do tej pory bez zastrzeżeń. niedawno zauważyłem , że nie zawsze zaskakuje. nie słychać tego cyknięcia , które zawsze towarzyszyło uruchomieniu no i wtedy oczywiście nie chłodzi wcale. to auto służy mi tak dorywczo raczej choć póki co jest jedynym, które ma klimę dlatego tak chętnie z niego teraz korzystam. |