Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kseru VAZ 21093 Skierniewice | 2016-01-08 21:54:19 Witam,
Może słabo mnie kojarzycie - nie dziwię się, założyłem kilka tematów ledwo i przywitałem się dawno temu - ale na tym forum bywam dosyć często. Ostatnimi dniami nawet codziennie Wpadam tu poczytać o waszych Ładach, o problemach i na ryneczek czy coś fajnego idzie podłapać (bardziej chyba z ciekawości). W posiadaniu mam Samarkę z roku 1992, kolor czarny, 5drzwiowa z długą maską, 1.5 i 72KM. Wcześniej poruszał się nią mój dziadek, lecz w obliczu kończącego się OC i ważności butli LPG miała pojechać na szrot, jednak zamiast na szrot przyjechała do mnie. To był rok 2012/2013. Od tego momentu wdrażam się w różne ciekawe przyjemności związane z mechaniką samochodową, a przyznać muszę, że startuję od zera. Czasem czytam wasze próby z Ładą i podziwiam was za to co kombinujecie/naprawiacie/wymieniacie w komorze silnikowej - a SWAP czy kompletna wymiana silnika to już czarna magia dla mnie Nie mniej - wciąż staram się uczyć czegoś nowego, a uczyć się zawsze czego jest, bo Łada pod tym względem bardzo o mnie dba Ale wróćmy do autka, w Samarze został do tej pory zrobiony układ hamulcowy, układ chłodniczy, naprawiana była skrzynia biegów i mnóstwo, mnóstwo innych dupereli które psuły się w różnych dziwnych miejscach. Ponadto zrobiona została blacharka oraz wygłuszenie auta (które niewiele pomogło ). Kilka fotosków: 1. Samara wcześniej służyła dziadkom w podróży a)na cmentarz b)na grzyby. Nigdzie indziej 2. Ładzianka w moich rękach w 2014 tak się prezentowała (po pastowaniu): 3. Tak to było przed blacharzem - największa i najdroższa inwestycja póki co poczyniona przy aucie : 4. Trochę tego było, ale wszystko połatane, po blacharzu: 5. Obecnie tak się prezentuje (od 2015 zaczynamy jeździć i odwiedzać różne zloty/imprezy): 6. Jednym z planów na 2016 rok jest wymiana felg na oryginalne, ale muszę póki co nazbierać nieco funduszy i dobrać kolor, mam w posiadaniu tylko jedną felgę niemalowaną, oryginalną Łady z zapasu (nie jest biała!) Odnośnie planów to poza wymianą felg jest też kilka innych spraw. Elektryka która wariuje, bendiks w rozruszniku, paląca się lampka ładowania, usprawnić układ paliwowy, ustawić gaźnik, wymienić przynajmniej fotel kierowcy i naprawić cholerny licznik. Trochę tego jest .... Pozdrawiam was! |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2016-01-10 20:14:56 Całkiem fajna samarka. I moim zdaniem kolpaki z Poloneza całkiem fajnie pasują, lepiej niż czarna felga. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
morphio ŁADZIARZ VAZ 2107 148kM Opole | 2016-01-10 20:25:38
dokładnie |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2016-01-10 23:13:03 No i zobacz jak ona wygląda na czarnych felgach. Nie lubię. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
Cezary_84 Łada 2105/07 Mińsk Mazowiecki | 2016-01-10 23:24:45 Na ostatnim zdjęciu jest jasna stalówka, o niebo lepiej się prezentuje jak na czarnej. Dobra robota |
kseru VAZ 21093 Skierniewice | 2016-01-11 01:00:44 Haha, dzięki za opinie
Felgi tak jak pisałem - ładowskie mam w zamierzeniu pomalować w oryginalny kremowo-niebieski(?) kolor. Wcześniejszy właściciel przemalował 4 felgi (poza zapasem) na czarny mat, do tego korozja zrobiła swoje.... A te które teraz mam z poloneza są w zdecydowanie lepszym stanie, natomiast blacharz nie przykrył mi kół i zostały na nich plamki po podkładzie , a poprawiałem po nim tym co miałem pod ręką. Niemniej dzięki za uwagę emde z tym połyskiem Liczę że gdzieś na wiosnę/lato coś w tym kierunku poczynię |
kseru VAZ 21093 Skierniewice | 2016-01-20 16:32:41 @djmarkus
A w jakiej kondycji masz te felgi? Chodzi mi o malowanie, bo ogólnie to ja mam dwa komplety felg, jedne od poloneza w stanie dobry+, względnie po malowaniu bardzo dobry i oryginalne ładowskie ale w stanie co najwyżej dostatecznym, skorodowane i z odpadającym lakierem. Więc ogólnie plany mam żeby zregenerować właśnie te moje ładowskie, aleeee jeeeśli miałbyś w jasnym malowaniu w niezłym stanie to - jest myśl @Aron126p Haha, odkryłeś widzę to zdjęcie nad którym swego czasu się zachwycałem Długo mi chodziły po głowie te Melbery, ale póki co u mnie brak funduszy, a poza tym mała podaż na rynku z tym modelem. Ewentualnie jeszcze zastanawiałem się nad Mangelsami... ale jak mówię z funduszami krucho i póki co to 'plany'. |
kseru VAZ 21093 Skierniewice | 2016-02-02 02:10:59
No i znowu się napaliłem na Melbery :> Będę szukał po ogłoszeniach... jak nie znajdę to wezmę się chyba za te oryginalne Ładowskie |
Belgrano77 Kraków | 2019-09-13 21:41:01 Wygląda super. Pierwszy raz widze u nich taką maskę jednolitą! |