Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2016-09-07 15:31:46 Najprawdopodobniej czujnik VSS do wymiany. ----------------- Błędy w aucie są zawarte między oparciem fotela a pedałem gazu |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2016-09-08 12:20:47 Dzięki za odpowiedź. Jak widzę taki czujnik kosztuje 35zł.
Czy Twoje auto gasło zawsze przy dojeżdzaniu do skrzyżowania czy tylko czasami się to zdażało? Czy przy przyśpieszaniu muliło zawszę czy też tylko czasami? Napisz jeszcze proszę gdzie się ten czujnik znajduje i jak się do niego dostać. Pozdrawiam, R |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2016-09-08 23:45:31
Gasł zawsze jak dojeżdżałem do skrzyżowania. Co ja się nakombinowałem:krokowiec,sonda lambda,podmiana mapsensora,podmiana tps,kombinacja z egr,sprawdzanie elektryki,etc i wszystko to było o kant dupy rozbić.Dopiero jak pogadałem z ojcem (stary serwisant daewoo) to on załatwił skaner (chyba scaner100) i podczas jazdy został wyrzucony błąd czujnika prędkości (vss).Po wymianie nie ten samochód. Czujnik masz na skrzyni biegów z niego wychodzi linka do prędkościomierza.Najlepiej kupić oryginalny (daewoo) bo zamiennik się rozpadł po miesiącu i kupiłem ze szrotu drugi (oryginał) i było cacy. ----------------- Błędy w aucie są zawarte między oparciem fotela a pedałem gazu |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2016-09-15 20:46:51 Znalazłem przyczynę
Pierwszy i główny powód to brak styku przy przy jednym z bezpieczników inst. LPG. W naszej instalacji są zamontowane dwa bezpieczniki: jeden od centralki a drugi od zasilania przełącznika gaz/benzyna. I połączenie z tym drugim bezpiecznikiem szwankowało. Po odpaleniu na benzynie i przegazowaniu auto przełącza się na LPG. Jednak jak zaczynało się jechać (wstrząsy) przełącznik "tracił" zasilanie a wtedy auto przełączało się "twardo" na benzynę. Silnik dostawał przez chwilę dwa paliwa i kończyło się to szarpaniem i gaśnięciem. Jest to zaniedbanie gazownika które wyszło po latach. Zrobił jedno dupne połączenie którego "odkrycie" kosztowało mnie sporo wysiłku i nerwów. I jeszcze jedno. Po wymianie zbiornika i pompy paliwa okazało się, że pompa nie zbiera paliwa z samego dna. Jest trochę wyżej i jeśli w zbiorniku jest mało paliwa to zdarzało się, że przez chwilę go nie podawała. Auto jeździ idealnie |