Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
radjo Wrocław | 2018-09-11 11:32:18 Hej forumowicze,
Rzecz się dzieje we Wrocławiu. Moja Łada (1117, 1,6, LPG, https://catalog.am.ru/vaz_lada/kalina/1_gen--1117_wagon_5d/16_mt_8--1117330040_norma/) ma problem. Zakupiona od Niemca (płakał) na chodzie, po przyjeździe do Polski zaczęły się schody: silnik nie odpalał na strzał, a jak odpalił to występowało wahanie obrotów i skrzynią biegów telepało jak diabli. Dojechałem do mechanika... i tu się zaczyna znowu pod górkę. Mechanik twierdzi, że nie może się podłączyć do komputera (bo ruski) i nie ma części zamiennych (bo ruskie). Jego działanie polega więc na losowym sprowadzaniem jakiegoś modułu czy czujnika i sprawdzanie go. Teraz twierdzi, że jego pracownik (ukrainiec) pojechał do siebie i jak wróci to przywiezie "ruskie" części (moduł sterowania silnikiem i czujnik położenia wału korbowego). Czy Kalina ma silnik od Samary? Czy w Polsce nie da się kupić części oryginalnych do Łady? I o co chodzi z tym komputerem? Naprawdę zwykły mechanik nie jest w stanie się podłączyć i sprawdzić błędy? Czy po prostu trafiłem na mechanika, który na Ładzie się po prostu nie zna? Help! |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2018-09-11 12:26:03 Uciekaj stamtąd jak najszybciej. To jakiś debil. Obd, to obd. Nie ma ruskie, niemieckie. Czujniki i inne pierdolety kupisz na www.jacars.pl praktycznie od ręki. W intercarsie również dostaniesz. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
radjo Wrocław | 2018-10-01 20:12:39 a czy ktoś z Was wie, czy da się zagłówki dołożyć do tylnej kanapy? A może ktoś już to przerabiał? |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2018-10-01 20:21:17 Jak komuś rosną ręce z odpowiedniego miejsca, to wszystko się da. Spawarka i kilka rurek. A prościej poszukać oparcie z zagłówkiem, jeżeli takowe są. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |