Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wolciak Zabrze | 2020-03-27 00:31:32
Nie mam pojęcia czy jakoś to sprawdzał ale powiedział jasno że to pompa.. Jak sprawdzić z jakiego powodu przepala bezpiecznik? BTW, wiesz może czy pompa z tego samego modelu lecz z silnika 1.8 ( mój to 1.6) będzie pasowala? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2020-03-27 02:05:32
Prawdopodobnie tak ale trzeba ja wyjac z baku zrobic zdjecia i zamowic taka sama kpl z cala ta obudowa i smokiem i przelozyc calosc. Na aukcjach masz zdjecia i opis wiec niema problemu ze znalezieniem. A diagnostyka jest prosta. Bezpiecznik 15A EFI sie przepala. Trzeba podniesc kanape dojsc do wtyczki z pompy przeciac kabel zasilajacy i wlutowac na probe bezpiecznik 10A.i odpalic auto az sie spali bezpiecznik. Pompa pobiera okolo 5A wiec jak sie spali ten ktory wlutowales przed pompe 10A to pompa do wymiany. A jezeli spali sie znowu ten 15A to pompa ok a problem z pozostalymi obwodami typu przetarta wiazka silnika. Itd Bo oczywiscie to moze byc pompa ale puki tego nie sprawdzisz to tylko strzelasz. [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2020-03-27 02:08:33 ] |