Cytat:
|
2020-04-16 20:36:22, Bodziobiala pisze:
Witam Mam mały problem z odpalaniem po dłuższym postoju jak by silnik zalewało, ponieważ przy odpaleniu puści niebiesko-szary dymek (chyba czuć nie spalone paliwo). Czasami przy pierwszym odpaleniu zgaśnie ale za drugim razem odpali i troszkę nie równo popracuje (3sekundy) i jest dobrze.Samochód ogólnie zbiera się dobrze oleju nie bierze, płyn w normie i bez oznak spalin w zbiorniczku jak przyspiesza to nie dymi. Na biegu jałowym troszkę nie równo pracuje. Co zrobiłem w tym temacie. 1 Wymieniłem podkładki na wtryskach i wszystkie na przelewach, drugi wtryskiwacz był zawalony nagarem i ciężko wyszedł reszta czyściutkie. 2 Sprawdziłem zawór SCV i go troszkę rozruszałem ale tez jest czyściutki. 3 wtryskiwacze dałem na maszynę i mam wydruk jak ktoś może to niech oceni bo mechanizator za wiele nie powiedział. https://naforum.zapodaj.net/71e56d333981.jpg.html [ wiadomość edytowana przez: Bodziobiala dnia 2020-04-16 20:37:28 ]
|
|
swiece zarowe sprawne??
Znaczy co wyjeli wtryski sprawdzili i niewiedza czy dobre?????? Trzeba zmierzyc cis sprezania spr czy oprogramowanie jest ostatniej modyfikacji bo posrednie mialy wady. Czy paliwo nie jest dziadoskie ile kreci obr na rozruszniku i jakie jest wtedy cisnienie paliwa na odpietych wtyczkach wtryskow. Jaki przebieg tam jest spodziewany wg licznika?