Brak ciśnienia na przednim obwodzie, po wymianie pompy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć wszystkim.
Forum przegladam już od dobregu roku, i większość informacji udawało mi się odnaleźć, ale nie dzisiaj.
Wymieniłem dzisiaj pompę hamulcową, w poprzedniej blokował się tloczek, musiałem popuszczać przewod żeby odpuścił.
I teraz po wymianie i odpowietrzeniu nie hamuje przod. Przy próbie odpowietrzania pompy, na tylnim przewodzie jest duże ciśnienie, na przednich płyn ledwo wycieka, ale bez bombelkow.
Ktoś wie co może być przyczyną? Mam 2 nowe pompy i na obu jest tak samo.

Lada 2107 88r.

Cześć.
Jeśli na obu pompach jest tak samo czyli nie w niej tkwi problem. Może przewody elastyczne spuchły i nie puszczają płynu. Luzuj kolejne łączenia od pompy do cylinderków i patrz gdzie wytwarza się ciśnienie a gdzie już nie.

U mnie w nivie ze zbiorniczka do pompy idą 2 przewody, oddzielnie do każdej sekcji. Sprawdź czy płyn dociera gdzie powinien, może zapowietrzył się tylko przód.

Przewody elastyczne wymieniłem. Wkręciłem trochę śrubę na serwie hamulcowym, pojawiło się ciśnienie na przednim obwodzie. Teraz po odpowietrzeniu przy hamowaniu blokuje mi tył, przód hamuje ale dużo słabiej. Da się to wyregulować na tym reduktorze z tyłu?

Doszedłeś do sedna problemu ?

Bo to przy dobrze podłączonym układzie trochę dziwna sprawa, żeby przód hamował słabiej od tyłu. Musiałyby być zablokowane zaciski ale i wtedy bez problemu powinien płyn wydobywać się z odpowietrzników. A dlaczego wymieniałeś pompę i jakie pompy montowałeś ?