MotoNews.pl

Audi A4 Avant - Czy samochód jest warty swojej ceny?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Obecnie mieszkam w Holandii i tutaj chcę kupić samochód. Po spędzeniu kilkunastu dni na szukaniu udało mi się znaleźć coś (przynajmniej dla niedoświadczonego mnie) w miarę dobrego. Nie znam się zbytnio na motoryzacji, ale przynajmniej z opisu samochód wygląda na dobrze utrzymany.

Link do oferty (po holendersku)

Link do strony RDW (też po holendersku)

Raport premium (trochę po angielsku, trochę po holendersku) (trzeba pobrać, bo nie widzę tutaj nigdzie opcji dodania załącznika)

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Główna część: Audi A4 Avant to auto premium, które oferuje wysoką jakość wykonania, komfort jazdy i nowoczesne technologie. Silniki TDI są oszczędne, ale starsze modele mogą mieć problemy z układem wtryskowym i zaworem EGR. Warto zwrócić uwagę na historię serwisową przed zakupem.​

Uzupełnienie: Mimo potencjalnych usterek, wielu użytkowników chwali A4 Avant za trwałość i przyjemność z jazdy. Jeśli budżet pozwala, to zdecydowanie warto rozważyć ten model

Cześć wszystkim,

@ewakowalska234, dzięki za szczegółowy opis Audi A4 Avant! Faktycznie brzmi jak solidny wybór, zwłaszcza jeśli ktoś szuka komfortu i trwałości. Mam pytanie – czy w nowszych modelach A4 Avant (np. po 2018 roku) problemy z układem wtryskowym czy EGR są nadal częste, czy Audi poprawiło te kwestie?

@Kogucik1234, gratulacje znalezienia samochodu! Jeśli mogę coś doradzić, to przed zakupem w Holandii warto sprawdzić auto w niezależnym serwisie, bo czasem opis nie mówi wszystkiego. Jakie auto znalazłeś, jeśli można zapytać? Może ktoś na forum zna ten model i podpowie, na co zwrócić uwagę.