Ogromna prosba na wage platyny !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich serdecznie nie będe sie rozpisywał poniewaz kozystam z czyjjs uprzejmosci i to w dodatku z modemu stała mi sie rzecz straszna oto na przeglądzie powiedziano mi ze nie mam z tyłu hamulców i jak okazało sie po wym klocków ,bebnów i sprawdzeniu tłoczków i samoregulatorów ze hamólce są zapowietrzone i co za tym idzie sprawdziłem ze nie ubywa mi płynu a pod pedałem hamólca w kabinie jest pęknięta guma i pod palcem jest wyciek płynu hamulcowego i z tąd moja prosba czy mógłby mi ktos doradzic czy jest to uszkodzona pompa i czy nadaje sie tylko do wymiany czy sa jakies zestawy naprawcze i ile to moze kosztowac (pompa lub zestaw naprawczy )z gory dziękuje

Michał

są zestawy naprawcze do pomp. Produkuje je chyba QuickBrake...kosztuje przypuszczam max 100zł.

nowa pompa.....hmmm no cóż można ją kupić..... nr katalogowy to 03492529 ......a kosztuje 733zł,45gr z VAT

Michał, więc sama konieczność wymiany elementów ciernych i hydraulicznych w układzie hamulcowym samochodu to nie jest tragedia. Elementy tego układu nie są wieczne, a co robią to każdy wie.

Konieczność odpowietrzenia układu hamulcowego również nie należy do czynności, które świadczą o czymś złym w układzie hydraulicznym. Oczywiście jak nie trzeba tego robić zbyt często. Każda ingerencja u układ hamulcowy może spowodować jego zapowietrzenie ( np. wymiana cylinderków itp. ).

Natomiast ciekawe jest to, że masz wyciek płynu hamulcowego bez śladu ubytku z zbiorniczku wyrównawczym.

Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy do wyciek płynu hamulcowego z pompki sprzęgłowej a nie hamulcowej, z której to ile musioło by wyciec aby zalać kabinę.

Skontroluj stan płynu w zbiorniczku wyrównawczym w układzie wysprzęglania.

[ wiadomość edytowana przez: DENWER dnia 2003-11-30 12:42:25 ]